Despre iubire cu un ziarist sportiv

V-am mai spus că-mi place Andrei Niculescu, unul dintre puținii jurnaliști sportivi adevărați din această țară. L-am urecheat anul ăsta când a făcut (și el) un interviu cu Giovanni Becali. Nu am înțeles de ce a făcut asta, în fine. Dar l-am urmărit în continuare, atât pe sticlă cât și pe blog. Ieri a scris despre suporteri și dragostea lor pentru echipele favorite, prin prisma derby-ului Dinamo - Steaua de luni. La finalul articolului a spus ceva foarte frumos și cu valabilitate universală.

Nu știu dacă este ideea lui sau dacă a copiat-o de undeva. Contează prea puțin.

Iată ce spune Andrei despre iubire:
"Cînd iubeşti pe cineva pentru frumusetea sa, nu e iubire, e dorinţă. Cînd iubeşti pe cineva pentru inteligenţa sa, nu e iubire, e admiraţie. Cînd iubeşti pe cineva pentru bogăţia sa, nu e iubire, e interes. Cînd iubeşti pe cineva fără să ştii de ce, abia atunci e iubire."

Excelent! Exact așa e. Dacă până acum vă uitați la partenerul vostru și vă gândeați că-l iubiți pentru că e "frumos și deștept", așa cum spuneam când eram mici și ne declaram iubirea în bilețele date pe furiș, mai bine reconsiderați asta și vedeți dacă-l puteți iubi fără niciun motiv. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?