Despre iubire cu un ziarist sportiv

V-am mai spus că-mi place Andrei Niculescu, unul dintre puținii jurnaliști sportivi adevărați din această țară. L-am urecheat anul ăsta când a făcut (și el) un interviu cu Giovanni Becali. Nu am înțeles de ce a făcut asta, în fine. Dar l-am urmărit în continuare, atât pe sticlă cât și pe blog. Ieri a scris despre suporteri și dragostea lor pentru echipele favorite, prin prisma derby-ului Dinamo - Steaua de luni. La finalul articolului a spus ceva foarte frumos și cu valabilitate universală.

Nu știu dacă este ideea lui sau dacă a copiat-o de undeva. Contează prea puțin.

Iată ce spune Andrei despre iubire:
"Cînd iubeşti pe cineva pentru frumusetea sa, nu e iubire, e dorinţă. Cînd iubeşti pe cineva pentru inteligenţa sa, nu e iubire, e admiraţie. Cînd iubeşti pe cineva pentru bogăţia sa, nu e iubire, e interes. Cînd iubeşti pe cineva fără să ştii de ce, abia atunci e iubire."

Excelent! Exact așa e. Dacă până acum vă uitați la partenerul vostru și vă gândeați că-l iubiți pentru că e "frumos și deștept", așa cum spuneam când eram mici și ne declaram iubirea în bilețele date pe furiș, mai bine reconsiderați asta și vedeți dacă-l puteți iubi fără niciun motiv. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Dimineți de iarnă în Londra