Ask And It Is Given de Esther și Jerry Hicks

Vă spuneam recent că urmează să vorbim despre cartea asta. Cine sunt soții Hicks? Niște învățători spirituali, așa cum sunt Neale Donald Walsch, Rhonda Byrne, Mike Dooley, Deepak Chopra, John Gray sau Wayne Dyer, ca să-i înșirui pe cei despre care am mai vorbit aici pe blog. Tocmai am terminat de citit Ask And It Is Given ("Cere și ți se va da", ca-n Biblie) și doresc să vă recomand această lectură.

Hai să vă spun ideile pe care soții Hicks insistă în această carte, atât de bine argumentate și dublate de exerciții practice încât n-au să nu se prindă de tine. Sursa de bază, energia fundamentală (pe care o putem numi cum vrem: Dumnezeu, Univers, Viața în sine etc.) reprezintă numai putere pozitivă, făcută să lucreze în favoarea ta. Nu există sursă a răului sau energie negativă. Noi însă putem experimenta răul în viața noastră prin absența energiei pozitive, pe care numai noi o înfrânăm, fie că realizăm asta sau nu. Cu alte cuvinte este o chestiune de allowing, de a-i permite acestei energii fundamentale să acționeze. Trebuie să renunți la frâna de mână cu care mergi de atât de multe ori prin viață. Și cum faci asta?

Când ai gânduri frumoase, te umpli de energie pozitivă, pe care o simți prin emoțiile pe care le trăiești. Ele sunt cel mai bun indicator al direcției pe care te afli, anume de a merge cu energia pozitivă în direcția corectă sau de a merge contra curentului. Un gând pozitiv te duce la o emoție pe măsură. Atunci când ai emoții negative (frică, stres, despresie, griji etc.) este clar că trebuie să mergi la cauză, adică la gândurile tale, pentru a remedia situația. Vibrația ta emoțională trebuie să fie în concordanță cu atotputernica sursă. Așadar verificați-vă în permanență emoțiile și apoi învățați să vi le controlați (în carte vă învață cum) pentru că, acceptați asta sau nu, doar voi sunteți unicii responsabili pentru ele, indiferent de condițiile exterioare.

Fiți atenți și la treaba asta: când doriți ceva, ce sentimente/emoții predomină? Cele de absență a lucrului pe care-l doriți sau cele de bucurie și anticipație, de certitudine că dorința se va îndeplini? Nu cred că mai este nevoie să explic de ce este important să identificați asta. Degeaba vă concentrați și vizualizați un anumit rezultat, dacă în tot acest timp voi emanați ideea de lipsă. Lipsă afirmi, lipsă primești.

Închei cu un citat din carte, pe care v-o pot trimite în format pdf dacă doriți.

"Succes is about a happy life and a happy life is just a string of happy moments. But most people do not allow the happy moments because they are so busy trying to get a happy life".

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?