Un candidat la Oscars dar și alte filme bune

În opinia mea, filmul The Help are mari șanse la Oscarurile care vor fi decernate peste 3 luni. Acțiunea se petrece la începutul anilor '60, în plină eră a luptei pentru drepturile civile, generată de prejudecățile și discriminarea rasiale. O tănără albă, jucată excelent de Emma Stone (pe care încep s-o plac atât de mult încât voi face un efort să văd chiar și Easy A) scrie o carte în care spune poveștile prietenelor ei de culoare, menajere. Acea carte va schimba viețile tuturor.


Acum hai să vă mai spun despre câteva. The Debt este un thriller de spionaj, un remake al unui film din 2007, despre niște agenți Mossad care răpesc un criminal de război nazist. Acțiunea se petrece în paralel, împletind povestea răpirii din anii '60 cu cea din zilele noastre. Helen Mirren are unul dintre rolurile pricipale. 

Stolen este tot un thriller, dar nu cu spionaj. Un polițist jucat de Jon Hamm (rol principal în serialul Mad Men), al cărui copil dispăruse în urmă cu 8 ani, descoperă un caz similar pe care începe să-l investigheze. Vedeți voi la ce concluzie ajunge. În toate aceste trei filme prezentate până acum joacă o actriță foarte interesantă, numită Jessica Chastain. Fiți cu ochii pe ea. A jucat și în The Tree of Life, dar am iertat-o deja pentru asta.

Mi-a plăcut foarte mult The Ledge, un film imprevizibil și cu dialoguri foarte bune, mai ales cele dintre un ateu și un credincios. Pe Terrence Howard nu-l mai văzusem de mult; Liv Tyler și Patrick Wilson apar de asemenea în acest film.

The Art of Getting By este tras la New York (aplauze!) și ne arată o Emma Roberts (v-am mai spus despre ea, este nepoata Juliei și fata lui Eric) tot mai promițătoare. În rolul iubitului ei este Freddie Highmore, puștiul din August Rush, care a mai crescut de atunci dar pentru mine nu joacă prea convingător. Pe Alicia Silverstone din clipurile Aerosmith o mai știți? A cam îmbătrânit și ea. 

Stay este un film psihologic din 2005, tras tot la New York, cu o distribuție de top: Ewan McGregor, Ryan Gosling și feblețea mea, Naomi Watts - cu ocazia asta pot spune că nu i-am ratat niciun film din ultimii 6 ani (mai trebuie să văd doar Dream House, scos anul ăsta). 

Hai să fie și un western la final: Blackthorn îi scoate de la naftalină pe legendarii Butch Cassidy și Sundance Kid. Primul este personificat de Sam Shepard.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?