Test de credință: Lasă un nenorocit să-ți boteze copilul

Numitul popă, la el ne referim, îți scufundă copilul de 3 ori în cristelniță și-n grijania mămicuții lui de popă imbecil, iar când acesta ajunge în pericol de moarte, cu căile respiratorii înfundate, tu stai calm, respiri și ești absolut sigur că, prin credința ta, vei salva bebelușul de la înec. Așa ne învață nenea popa, citiți vă rog

Acest primitivim grotesc și extrem de periculos are, în principal, două consecințe: pe cei săraci cu duhul, care iau Biblia mot-a-mot și cred în orice basm le-ai vinde, îi îndobitocește de tot, iar pe cei cu mintea mai luminată îi îndepărtează total de religie și îi poate face chiar să respingă spiritualitatea, să confunde cele două aspecte și să spună că nu poate exista un Dumnezeu care să ne impună astfel de reguli și ritualuri absolut imbecile, specifice unei gândiri nu doar pur umane, nicidecum dumnezeiești, dar chiar a unui om cu dezvoltarea intelectuală specifică unor vremuri din urmă cu mii de ani! Prin urmare ajung să creadă că nu există un Dumnezeu.

De aceea vă invit încă o dată să renunțați la orice ține strict de o religie anume (și, Dumnezeule mare, în special de asta ortodoxă) și să vă găsiți propria spiritualitate. Surse sunt destule, deși teoretic chiar nu ați avea nevoie de vreuna. Totul vine din interior.

Legat de botez: uneori e musai, că-ți sar rudele trepanate în cap și pentru a evita drame și conflicte în familie, trebuie să-ți botezi bebelușul pe care oricum nimeni nu-l întreabă, după ce va fi crescut, dacă îl pasionează o religie anume și dacă vrea să se boteze. Altfel e "păgân". Probabil nu poți convinge niciun popă ortodox să picure simbolic niște stropi de apă în capul copilului, așa cum în mod inteligent procedează catolicii. Popa va insista să-l plonjeze de 3 ori în cristelnița aia. Rugați-l măcar să nu-l bage și cu capul, eventual rânjindu-i printre dinți și șoptindu-i că dacă nu face cum l-ați rugat îl veți boteza și voi pe el prin vreo 50 de scufundări intermitente.

Inutil să mai spun că eu nu mi-aș boteza copilul.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?