Prostia te prinde sub pământ

Azi-noapte a murit un muncitor, prins sub pământul care s-a surpat, în timp ce lucra la o canalizare. Săptămâna trecută s-a petrecut o tragedie identică, undeva lângă București, dacă nu mă înșel. Iar astfel de lucruri au loc în mod constant, de ani de zile - este de ajuns să ții televizorul deschis și să-ți pâlpâie flash-ul de la breaking news. Cauza acestor mari nefăcute? Muncitorii nu asigură malul de pământ înainte de a coborî în șanț, deși asta reprezintă o normă elementară de protecție.

Dar chiar dacă nu ai fi citit niciodată manualul ăla nenorocit de protecție a muncii, băi nenicule, numai dacă ai fi un simplu telespectator și cititor de ziare, tot te-ai fi prins de o sută de ori până acum că e pericol mare când cobori într-un șanț fără să-i asiguri malul. Eu personal chiar am obosit de câte ori am auzit această cauză de producere a accidentelor de muncă, doar la TV. În aceste condiții, mintea mea nu poate cuprinde ignoranța și inconștiența acestor nefericiți care, în continuare, lucrează într-o groapă fără să-i asigure malurile.

Este doar prostie pură, oricum ai da-o. Avem de a face cu același principiu ca și în cazul centurii de siguranță din mașină: când poți beneficia de protecție, folosește-o. Ignoranța și curajul prostesc costă foarte scump.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?