One Day

Am văzut aseară un film foarte fain. Romantic, dramatic, impresionant, deloc siropos și nici măcar previzibil. Este filmat prin Londra și Paris și îi are în rolurile principale pe Anne Hathaway și Jim Sturgess. Cei doi sunt surprinși pe parcursul a 20 de ani, în fiecare an fiind prezentată relația lor (una de prietenie în majoritatea timpului) în data de 15 iulie, aceasta fiind ziua când s-au cunoscut, la terminarea facultății.


Ambii actori principali joacă foarte bine. Dacă pe Anne o știu de ceva vreme, pot spune că Jim Sturgess a fost o surpriză plăcută, asta poate și pentru faptul că eu îl cunosc din Across the Universe și am detestat acel film. E drept, mi-a plăcut și în The Way Back, alături de Dragoș Bucur.

Dacă tot suntem la capitolul filme, hai să vă mai spun despre câteva. L'affaire Farewell este o poveste de spionaj, din perioada războiului rece, cu Emir Kusturica în rolul principal și românca Alexandra Maria Lara într-un rol secundar. Alexandra a jucat și în Der Untergang și apare în celebra scenă cu Hitler, care a fost parodiată de un catralion de ori. Pe lângă povestea în sine, la filmul ăsta mi-a plăcut și modul în care reconstituie anii '80. Cei care au crescut în perioada aia vor avea mai multe flashbacks.

Carjacked începe bine și are actori interesanți (Stephen Dorff și Maria Bello). Finalul este însă tras de păr ca dracu' și afectează impresia generală. Dacă vă plac însă road movie-urile îl puteți urmări de sub pătură, cu o pungă de alune și-o cafea caldă.

Retreat este un thriller psihologic, a cărui acțiune are loc pe o insulă. Distribuția este restrânsă dar interesantă, iar pe superba Thandie Newton cu siguranță o știți din Crash și The Pursuit of Happyness (cu Y, cum în mod intenționat este scris în film).

Meet Monica Velour este un film tragicomic despre un adolescent dork, obsedat de o starletă porno a anilor '70, pe care o cunoaște întâmplător când aceasta ajunsese doar o milfesă expirată și cu care leagă o prietenie bizară. Milfesa este jucată de Kim Cattrall din Sex and the City.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)