Mi-am luat deja prima amendă

Tocmai ce mă lăudam că mi-am luat mașină. Ei bine, deja am luat prima amendă. Însă nu am de gând s-o plătesc pentru că reprezintă un abuz. E o labă de amendă, mai pe românește. Cică aș fi parcat pe locul unuia, care a chemat poliția, mi-a pozat mașina și mi-a lăsat amenda în parbriz. Am făcut și eu niște poze azi, dacă tot ne rupem în figuri. În imaginile mele se vede clar că acel loc (acea zonă de fapt, ca s-o luăm așa, cu totul) nu este marcată în niciun fel.

Pe asfalt: nimic marcat
Din alt unghi: nimic marcat

Ceva semne pe stâlpi? Ceva numere de mașină pe zid sau pe vreun gard, care să marcheze posesiunea? Nu.

În zona există o parcare, de 10 locuri, marcată pe stâlpul din dreapta și prin dungi pe asfalt. Eu parcasem însă între cei doi stâlpi din planul central-îndepărtat al imaginii, acolo nefiind absolut nimic marcat.
Iată ce spune mizeria aia de act de constatare, emis de poliția locală. Mă fac vinovat de ocuparea abuzivă a locurilor de parcare cu abonament, contract de închiriere sau aflate în administrarea primăriei. Asta ar duce la o amendă între 200 și 400 de lei. Dacă o achitam în 48 de ore (ceea ce evident n-am făcut) aș fi dat doar 100 de lei. Ce amabili și indulgenți sunt ei, nu-i așa?

Cum poți răspunde unei astfel de găinării? Să le zici că nu ești cititor în stele și că nu aveai de unde să știi că acolo este locul cuiva, din moment ce absolut nicăieri nu este marcat în acest sens? S-or fi șters dungile alea de var, o fi furat vreun țigan tabla care marchează parcarea cu abonament - nu știu, frate. Mi se rupe. Atâta vreme cât nu marchezi în niciun fel acel teritoriu, nici măcar cu pișat, ca un câine, se presupune că acolo este no man's land. Să vii apoi să-mi pozezi mașina și să spui că am parcat "abuziv" reprezintă o mare nesimțire. Labagiul care a făcut asta putea lăsa un bilet in parbriz: "Amice, e locul meu ăsta, sună la 07xx... și-ți demonstrez". Dar nu, el a chemat poliția și culmea, nu doar el a fost idiot, dar și polițistul constatator, care deși putea remarca (zic și eu) că acel loc nu este marcat în niciun fel, s-a decis să mă amendeze, în loc să-i spună boului că trebuie să-și marcheze cumva locul. E ca și cum îți cumperi o parcelă de teren și o lași pur și simplu așa, nemarcată, neizolată, în câmp liber, apoi când ți-o calcă unul, la modul inofensiv, chemi poliția să-l salte. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?