Despre trei joace de fotbal

V-am mai zis că-s singurele pe care le mai joc, au rămas pasiunea mea. Momentan mă tentează un pic și noul Need for Speed, dar nu despre asta vorbim acum. Ci despre FIFA 12, PES 2012 și FIFA Manager 2012. Le am pe toate și le joc pe rând, în ordinea de mai sus. Să le luăm pe rând.

FIFA 12. Este clar cel mai mișto din serie. Grafica și gameplay-ul mi se par îmbunătățite față de FIFA 11. Career Mode-ul e un pic mai complex. Jocul în sine e mai greu însă. Computerul te driblează de te rupe, este foarte greu de deposedat. Joc pe nivelul semi-pro (adică al 2-lea din 5) și în primul sezon cu Barcelona am terminat pe locul 8. Din fericire board-ul este mult mai lejer ca la FIFA 11 și nu te mai concediază așa ușor, altfel eram zburat de mult. Gigi Becali e mic copil față de cum era conducerea în FIFA 11. Altă fază interesantă este că board-ul poate decide trasferuri peste capul tău - în cazul meu asta a dus la trecerea lui Messi la Real, de era să renunț la cariera respectivă de oftică. Cum să joci cu Barça fără Messi?! În orice caz, am trecut în sezonul următor și am bătut Realul pe Bernabeu cu 4-3, deși Messi mi-a dat două goluri. Sweet revenge!

PES 2012. Deși FIFA este beton și deși niciodată nu mi-a plăcut mai mult PES-ul, cred că anul ăsta e peste FIFA. În primul rând îți ia fața cu grafica, clar mai bună ca la FIFA. E ca și cum te uiți la TV. Stadioanele sunt mult mai reale, au un fel de adâncime care le conferă realism, nu par desenate cum sunt cele din FIFA. Dinamica mingii e senzațională. I-am pus un patch ca să scap de clasica problemă a licențelor și acum joc foarte realist (tot cu Barça). După ce am început sezonul m-au trimis să joc Supercupa Europei cu FC Porto, pe Stade Louis II din Monte Carlo, ca în realitate. PES-ul are licențe pentru Champions League și Europa League, ceea ce înseamnă că totul este personalizat în detaliu: când urmează să joci în ligă, intră genericul ăla ca la TV, apoi meniurile, stadioanele, tricourile jucătorilor - toate sunt după chipul și asemănarea ligii. Ca și în alți ani, PES-ul se mișcă mult mai natural și consumă mai puține resurse, atât în jocul propriu-zis cât și în meniuri, față de FIFA.

FIFA Manager 2012. Ăsta e cel mai complex, fiind de strategie. E atât de complex că nici n-are sens să vorbesc prea mult despre el. Dacă ai răbdare să-l joci in detaliu îți trebuie vreo 5 ore până ajungi abia la primul joc din sezon. Mulți spun că Football Manager e mai bun, dar eu nu mă pot pronunța. Motorul 3G în are poți viziona jocurile este importat dintr-o ediție anterioară Fifa, în schimb echipamentele sunt la zi.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?