Cum stă treaba cu arestul preventiv la alții

Criminalul norvegian care a șocat planeta astă-vară e cunoscut de toată lumea. Am scris și eu ce i-aș face, prilej pentru acel cretin părerolog de bloguri, Răzvan (cine plm o mai fi și ăla și cum a ajuns la mine pe blog nu știu), să mă considere schizofrenic. Sunt șocat de altceva însă: de sistemul juridic din Norvegia. Înțeleg că acest scelerat, care și-a recunoscut fapta, a fost arenstat preventiv numa', iar acest arest i se tot prelungește așa, din 8 în 8 săptămâni sau mai noi din 12 în 12. 

Ok, am înnebunit eu de tot, îmi scapă ceva sau ce se întâmplă de fapt pe planeta asta? Am prins un criminal de calibrul ăstuia dar îl arestăm PREVENTIV și ne gândim dacă, treacă de la noi, îl eliberăm sau îl ținem la zdup până la anul în aprilie când începe procesul? Îl arestăm preventiv pentru 8, 12 sau nu-contează-câte săptămâni, apoi ce facem, ne gândim dacă îi dăm drumul sau cum? Că doar n-o fi pericol public, nu? Dar de ce nu-l arestăm pe termen nedeterminat? Nu permite sistemul sau ce morții mă'sii?

Iar noi, românii, în țara asta de rahat, arestăm preventiv corupții și îi băgăm câte 30 de zile la răcoare. În cazul ăsta cred c-ar trebui să-l judecăm noi pe Breivik - dacă trimitem în pârnaie un corupt nedovedit încă, cred c-am linșa pe loc un animal care a ucis vreo 80 de inși. E ca la mate în gimnaziu, regula de trei simplă. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)