Tuesday, 4 October 2011

Tu renunți la telefonul Nokia?

Aud că mai mulți ziariști și politicieni, poate chiar oameni de afaceri și oameni de rând, renunță la telefoanele Nokia pe care le dețin, în semn de protest pentru închiderea fabricii de la Jucu de aici de lângă Cluj. Consider asta un gest pueril, o fâsâială de protest de care ălora de la Nokia li se rupe.

De ce ai fi supărat pe Nokia? Vreme de 3 ani a dat de muncă la 2000 de cetățeni. "Păi da, însă acum au plecat și i-au lăsat cu ochii în soare, mama lor de corporatiști profitori!". Mno, ce vroiați, să le asigure traiul tuturor până la pensie? Când nu a mai fost rentabil să întrețină o fabrică în România s-au tirat, cam așa e în capitalism. Au anunțat cu 3 luni înainte, oferind oamenilor posibilitatea să-și caute alte joburi, plus că vor da și vreo 3 salarii compensatorii, deci practic oamenii ăia vor fi plătiți încă 6 luni, timp în care pot încerca să se reprofileze. Eu am fost concediat de o multinațională fără niciun preaviz și primind doar 2 salarii compensatorii, deci cred ca am luat-o mai nașpa decât oamenii de la Jucu. 

Doi la mâna: telefoanele Nokia sunt foarte mișto, ca design și meniu sunt preferatele mele. Nu renunțați la ele din motive cretine. Cât de curând o să apară poate și o cauză pe Facebook - "Renunță la telefonul Nokia!". Dă-i pace.

3 comments:

alina said...

eu am acelasi telefon Nokia de 4 ani si imi pare rau ca cei de la Nokia nu au pus suficient de mult accent pe grafica si alte tumbe de care sunt in stare telefoanele care sunt pe val acum. Este de departe cel mai reliable telefon (al meu a facut baie in diverse lichide hipnotice, a cazut de nenumarate ori si totusi merge ca la inceput) cu cel mai simplu meniu. Acum 2 ani citeam un articol despre Nokia si CEO-ul lor avea niste idei inovatoare insa din pacate nu este de ajuns daca punerea in aplicare nu este la viteza luminii sau la viteza Apple.

The Fly said...

Primele mele 2 telefoane au fost Nokia. Apoi am avut un Motorola cu clapa, pentru ca si-l luase tata, mi-a placut, asa ca am facut schimb cu el. Clapa s-a stricat intre timp asa ca acum 4 ani mi-am luat al 4-lea telefon (si ultimul de pana acum) care este un..Vodafone. Asta e:

http://www.mobilephonereviews.org/mobile-phone-news/vodafone-announces-launch-of-new-mobile-phones/

Il am si acum si-s foarte multumit de el. Probabil urmatorul pas va fi BlackBerry.

Denisa said...

De la Nokia am avut cele mai bune telefoane ever. Şi dacă aş fi primit un Nokia în loc de ChaCha, probabil că şi acum eram tot utilizator Nokia. Dar n-a fost să fie, aşa că am un HTC şi vechiul şi foarte uzatul Nokia 2630, care încă merge foarte bine.
Deci nu, nu aş renunţa la telefonul Nokia. Niciodată.

Post a Comment