N-am abandonat filmele

A trecut o lună de când n-am mai înșirat filme aici pe blog. Am văzut doar 5 în acest răstimp, iar în laptop mă așteaptă alte 18 plus un documentar. Există o explicație pentru slabul meu apetit cinefil: au apărut jocurile video Fifa 12, PES 2012 și Fifa Manager 2012. Despre ele vom vorbi în curând, până atunci hai să vă spun ce filme am văzut în ultima lună.

United. Manchester United. Despre această echipă este filmul, mai exact despre generația din anii '50 numită Busby Babes, victima accidentului aviatic de la Munchen. Legendarul Bobby Charlton, pe atunci doar un puști, este personajul central al poveștii. Filmul este foarte fain, m-a mirat însă faptul că nu vezi nici măcar o scenă de 5 secunde din vreun meci de fotbal jucat de United în acea vreme. 23 de jucători și membri ai staff-ului au murit în acel accident, 21 au supraviețuit, printre care și Bobby Charlton (trăiește și astăzi, are 74 de ani). Cauza accidentului: s-a forțat decolarea în condiții atmosferice nefavorabile, pista fiind plină de zăpadă. A 3-a încercare a fost fatală, avionul neizbutind să prindă viteza necesară înainte de a se desprinde de pe pistă.

Beautiful Boy. Un cuplu află că băiatul lor, adolescent, a luat o armă și a ucis 17 colegi în campus. Apoi s-a sinucis. Caz deja clasic prin America. Poate fi ceva mai cutremurător de atât? Părinții sunt jucați de Michael Sheen și Maria Bello.

Midnight in Paris. Se dau așa: superbul Paris, deja fumatul scenariul tip Woody Allen (plin de cupluri/parteneri care se îmbârligă și se înșeală - deja mă obosește maestrul, oare alte idei nu are?), o noțiune fantezistă (ca să nu-i spun sefeloidă) și o distribuție foarte bună: Owen Wilson, Carla Bruni (nu părea gravidă la filmări), Kathy Bates, Marion Cotillard (aplauze), Adrien Brody, Rachel McAdams și același Michael Sheen - ăștia doi se cuplează atât în film cât și în realitate. Woody Allen mă mai poate convinge să-i văd un film în viitor numai în condițiile în care revine la New York și distribuie cine știe ce actori după care mă dau în vânt. În rest simt deja că i-am văzut toate filmele, trecute și viitoare.

Crazy, Stupid, Love. Asta da comedie. E un film care iese un pic din tiparul previzibil-siropos al genului romantic comedy. Se râde un pic și de Steve Jobs și clasica lui vestimentație casual. Iată și distribuția: Steve Carrell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Kevin Bacon.

Last Ride. Un film australian dur, în care vedem un tată și un fiu homeless, aflați într-o călătorie către nicăieri prin Australia. Tatăl este căutat de poliție și la final este dat în gât chiar de către fiul său.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ce seriale mai urmărim #19