Mai nou avem cu toții un fetiș regal

A fost de ajuns ca regele Mihai să țină azi un speech (istoric ori ba, nu știu) în parlament pentru ca ușor influențabilul popor român să aibă mai nou erecție subită când vine vorba de monarhie. Cu toții sunt monarhiști, toți îl venerează pe rege, pun linkuri și dau like-uri, ba chiar își trag avataruri cu figura regelui.

Părerea mea despre monarhie a fost exprimată acum o lună. Încă nu mi-a explicat nimeni coerent de ce acest concept este atât de tare. Cu siguranță n-ar putea s-o facă mulți dintre cei aproape 300 (în momentul în care scriu acest articol) care se pronunță pentru monarhie într-un sondaj lansat de Gândul, față de doar 84 pentru republică. Dar asta e moda zilei, regele și monarhia, iar comportamentul de turmă se manifestă. Ăștia ar fi fost în stare să se închine lui Mihai și când acesta avea 6 (șase) ani și a devenit rege pentru prima oară (ați auzit multe noțiuni mai primitive ca asta?).

Însă abia acum vă arăt faza cea mai tare. Citiți cu răbdare pseudo-dialogul de mai jos, veți vedea și câteva replici postate de mine. Este copy / paste de pe pagina Facebook a ziarului Gândul. Totul pleacă de la declarația unui pedelist cum că discursul regelui nu a spus practic nimic. Imediat au sărit postacii superficiali, nazali și indignați, ca să-l taxeze. I-am rugat de 3 ori să explice, măcar unul dintre ei, ce a fost într-adevăr măreț în cadrul discursului regal. Așa, ca pentru pulimea de rând. Câte răspunsuri credeți c-am primit? Mă, nici măcar unul. Toți o ardeau afectat cu regele, respectul, monarhia, majestatea sa, etc. Dar luați la concret erau zero. Niciunul nu a detaliat (cel puțin până acum) importanța și măreția acestui speech, pe principiul "Nu știu, frate, dar o fost tare! Trăiască Majestatea Sa!".

Vizionare plăcută.

Ce-i spunem noi acestui domn? http://goo.gl/qYG5t
· · · about an hour ago


 • 4 people like this.
 • View 1 share

  • Balan Petruta sa manance in continuare rahat cu gratie!
   about an hour ago · · 6 peopleLoading...

  • Adrian Seceleanu ‎... mda ... noroc ca spune Basescu ... :))
   about an hour ago · · 1 personCorina Munteanu likes this.

  • Nicoleta Drăgan probabil ca a stat mai mult pe la toaleta de a ajuns la concluzia asta... trebuia sa ramana acolo!
   about an hour ago ·

  • George Adrian Danila in primul rand el este un nimeni, acolo in Bihor la el.
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Neagu Sorin-Constantin Nu avem ce sa-i (mai) spunem unui ipochimen portocaliu-verzui, astia au creierele trepanate de basism primitiv...
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Andrei Iulian Iacob un cretin comunist care umbla cu cioara vopsita pe numele ei pd-l...niste javre ordinare care-si permit sa jigneasca pe oricine si oricum...
   about an hour ago · · 1 personMosila Eleonora likes this.

  • Liliana Petrescu despre ce domn e vorba? de ce conteaza ce spune el?
   about an hour ago · · 1 personVlad Toma likes this.

  • Colette Simon Dar este domn, acest individ ? Stiti, exista un proverb care spune ca urechile magarilor nu pot auzi cântecul privighetorilor... Asa si cu acest individ care a nimerit din oportunism acolo unde este !
   about an hour ago ·

  • Ana Cristina Radu Ii spunem "vorba turcului"...
   about an hour ago ·

  • Bogdan Anghel pai hai sa-i spunem concret in ce a constat mesajul, cu ce am ramas dupa un astfel de discurs. cine se baga? pana acum am vazut doar injuraturi . voi presupun ca ati ramas cu ceva profund in urma speech-ului. share it to the world!
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Andreea Dragomir Domnule Bogdan Anghel, este in primul rand vorba de respect, pe care se pare, dumneavoastra nu il aveti.
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Victor Iliescu conteaza parerea unui limax ??? daca era vreo vorba porcoasa,o barfa,un conflict asa retinea si dobitocul.un discurs echilibrat nu e pe gustul idiotului.
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Popa Catalin Chiar daca ar fi spus ceva memorabil regele Mihai ....acel dobitoc oricum nu ar fi tinut minte nimic ... nici pana la iessire ....
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Elena Capitanul Nimic...pentru ca e un nimeni!
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • KiKi Catalin eu il inteleg pe domnu' de la Bihor; la nivelul lui nici nu are cum sa inteleaga... sunt sigur ca daca ii arata doamna Udrea decolteul, sigur ramanea cu ceva memorabil pt el...
   about an hour ago · · 2 peopleLoading...

  • Mihai Zota daca viermelui basist nu-i pute a kkt in jur de la o posta i se pare ca nu e nimic interesant care sa-i starneasca pofta....bine ca s-au dus buluc la Udrea la nush ce lansare si au zis "am venit sa luam lumina"
   about an hour ago ·

  • KiKi Catalin pe de alta parte, eu nu am vazut discursul regelui Mihai... am considerat ca a spus destul pe 23 august 1944, si mai ales in '47 cand a plecat... ce spune el acum nu mai are valoare pt mine...
   about an hour ago · · 1 personLoading...

  • Corina Munteanu Ei sunt cei care ne conduc: oameni fara valori, fara identitate nationala, fara respect, fara morala..niste NIMICuri cu mare frica fata de conducatorul maret!!..acelasi tablou zi de zi....eh, dar laa' ca merge si asa :|
   about an hour ago · · 2 peopleLoading...

  • Cristea Marius No comment...
   about an hour ago ·

  • Bogdan Anghel ‎....ma amuz. in continuare se pare ca nimeni nu e in stare sa explice profunzimea discursului regelui. in schimb noi astia care-i intrebam legitim si ii rugam sa ne lumineze suntem lipsiti de respect. lol.
   about an hour ago ·

  • Zefir Castris Ar fi fost de mirare sa inteleaga mesajul,e clar ca notiunile folosite si valorile la care s-a facut referinta ii sunt cu totul si cu totul necunoscute si de neinteles.Comentariul apartine unei persoane care nu numai ca judeca doar apriori, dar este obisnuit sa vada doar lucrurile in favoarea sa.In definitiv monarhia este antagonica republicii (chiar si clicii) prin definitie.
   37 minutes ago ·

  • Andreea Arsene ii spunem ca trebuie sa evolueze spiritual ca sa inteleaga :)
   28 minutes ago ·

  • Bogdan Anghel Zefir, nici tu nu explici sarantocilor ce a transmis regele atat de maret. Pot intelege pana la un punct ca, subit, mai multi au un fetish cu monarhia, dar a trecut o ora de cand s-a postat linkul asta, toti o ard afectati dar nici macar unul nu e in stare sa explice discursul regelui si de ce a fost el important.
   28 minutes ago ·   Gabriel Ciprian Magda ce'mi plac mie astia de vor sa se afirme cu orice pret. ca si imbecilul ala (zis "ziarist") de l'a luat pe huidul la omor, si lãtura asta de senator s'a aflat si el in treaba pe ziua de azi! da el ce'a spus memorabil? cate interventii a avut in parlament si pe ce teme? ar fi interesant de stiut...8 minutes ago ·

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)