Intense Debate: Noul sistem de comentarii de pe blog

Ce nu mi-a plăcut niciodată la blogger: sistemul de comentarii. Prea greoi, deloc user friendly. Multă lume mi s-a plâns (chiar și deținătorii de cont google) că e o adevărată pacoste să-mi lase un comentariu. Am încercat diferite variante dintre cele puse la dispoziție de site, am lăsat liber și la comentariile anonime, am implementat chiar acum câteva luni un sistem nou care mi-a afectat comentariile vechi și tot așa. De astăzi încercam ceva nou.

La Intense Debate am găsit un sistem de comentarii acceptat de blogger, pe care sper să-l folosim cu succes în continuare, pentru o comunicare mai lejeră. În primul rând trebuie specificat că toate postările deja existente care au cel puțin un comentariu vor dispune și mai departe de vechiul sistem, blogger default. Acele comentarii rămân neafectate iar altele noi pot fi adăugate doar folosind clasicul sistem. În schimb orice comentariu nou, la un articol nou sau la un articol vechi dar având 0 comentarii, va fi postat în sistemul Intense Debate.

Ar fi super și cu opțiunile de Facebook și Twitter, dar se pare că eu nu le am
Acum veți putea comenta foarte simplu, aveți căsuțe pentru nume, email și website (opțional) sau puteți folosi conturile de Intense Debate, Wordpress sau url-ul OpenID. Îmi place faptul că se pot da reply-uri la comments și astfel fiecare poate răspunde direct cuiva, fără a fi nevoie să tasteze "@Gigel, vezi că-i așa și așa". Mai mult decât atât, cel care comentează poate opta să primească pe e-mail fie toate comentariile ulterioare, fie doar pe cele care-i răspund direct, fie pe niciunele.

Există și o chestie mai puțin bună, dar asta numai din punctul meu de vedere. Se pare că nu mai pot modera comentariile. Bine, le pot șterge după, dar nu mai mi se cere permisiunea de a fi publicate. Adică orice tastezi va fi publicat automat. Cu alte cuvinte s-a dat liber la sule și la injurii de tot felul.

Îmi doresc ca acest nou sistem să nu afecteze cumva timpul de încărcare a paginii. Hai să-l testăm.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?