Cu taxiul prin Cluj

Am mai spus faptul că taximetriștii din Cluj sunt cu o clasă peste ăia din București (de fapt peste cei din sud, în general). Sau chiar cu mai multe clase peste. Locuiesc în Ardeal de aproape 2 ani jumate, am avut din start această percepție și nu mi-am schimbat-o până acum, deși există și cazuri când ajungi să înjuri taximetriștii clujeni. Nimeni și nimic nu-i perfect.

Chiar azi dimineață m-a enervat unul. M-am trezit târziu așa că am luat un taxi să ajung la muncă. M-a întrebat de vreo 3 ori care e numele vechi al străzii unde vreau să ajung. Păi mă șoferule, fi-ți-ar licența a dracu', de unde pana mea știu cum se chema înainte și de ce m-ar interesa asta, când de cel puțin doi ani strada se numește altfel? Ăsta n-ar fi trebuit să fie jobul tău? Pesemne foarte mulți șoferi de taxi sunt fie retarzi, fie niște boșorogi obosiți și defazați, pentru că  atunci când îmi mai comand căte o cursă care să mă ia de acasă, dispecera folosește întotdeauna numele vechi al străzii pe care locuiesc.

Dar să revenim la cursa de azi. După ce i-am explicat foarte clar care este destinația (sau poate că nu, my bad!) a luat-o pe o stradă de-a pixu'. Tot nu înțelesese, avea nevoie de o hartă probabil, eventual și de un desen. Din fericire nu a ocolit foarte mult, dar nici nu s-a făcut cu bacșiș. La final a zis, semi-glumă, semi-scuză: "Data viitoare să-mi spuneți numele vechi al străzii". Ha-ha-ha. Amatorule.

Întâmplător, chiar ieri a apărut pe Citynews un articol despre un experiment făcut cu taximetriștii din Cluj. Nu știu cât de concludent este, dar merită citit.  Subscriu total la partea cu "prea des se întâmplă să n-aibă rest, deși este responsabilitatea lui". Iar dacă doriți să defulați la adresa taximetriștilor care v-au enervat în această viață, poftiți pe blogul lui Mantzy.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)