Pista mă'sii

Sau pizda mă'sii de pistă. După ce 2 zile la rând am prezentat dialogul de la distanță dintre Alin Tișe, președintele CJ Cluj și directorul aeroportului, David Ciceo, "uite pista pentru transatlantice - nu e pista", se pare că nenea Tișe nu se lasă și o ține una și bună: în 2013 vom zbura de la Cluj la New York fără escală.

Clujul din avion
Pentru mine este deja clar. Nu-l cred pe Tișe, deși aș vrea. Motivele sunt simple:
  • suntem în campanie electorală (neoficial, dar suntem, desigur)
  • ziarul unde apar toate știrile astea, Ziua de Cluj, pare aservit PDL-ului (adică puterii locale din Cluj). Apostu & Tișe rule, cu impresia asta rămâi dacă ești un cititor mai mult sau mai puțin fidel. 
  • subtitlul articolului linkuit mai sus spune tot: "Noua pistă a aeroportului va permite zboruri transatlantice chiar din 2013, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe." Am boldat cuvântul cheie. Va permite, da? Asta nu înseamnă că se vor și efectua astfel de zboruri. Este același stil manipulant și nuanțat al știrilor de genul "U2 ar putea concerta în România la anul" sau "Consiliul Județean Cluj permite CFR-ului să joace pe Cluj Arena" (e o întreagă discuție și cu asta). Dacă cineva permite sau se poate sau s-ar putea, adică tehnic / fizic este posibil și legal, asta nu înseamnă că se vor și întâmpla lucrurile astea.
V-ați prins cum se face presă? Pista mamii lor de neprofesioniști.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)