Nole, ești magnific

La ora la care scriu, tocmai s-a încheiat prima semifinală de la US Open. Novak Djokovic  a fost condus cu 2-0 la seturi de Federer, apoi a egalat. În setul decisiv, Fedex a avut 2 mingi de meci, exact ca în semifinala dintre ei de anul trecut, tot de la US Open. Și, exact ca atunci, Nole a revenit și a câștigat. Sunt deja un mare fan al acestui sportiv.

Și asta nu doar pentru modul în care joacă tenis, ci și pentru felul său de a fi, pe teren și în afara lui. Nole aduce bună dispoziție și non-conformism acestui sport oarecum sobru. Și nu are nicio ezitare să-și aplaude adversarii după o minge reușită - n-am mai văzut asta la niciun tenisman. În momentul în care Federer avea 2 mingi de meci și majoritatea arenei părea că-l susține pe elvețian, mimica lui Nole spunea "ok, nu-i nimic că țineți cu el, asta e". Apoi a returnat uluitor serviciul lui Roger, anulând prima sa minge de meci. A ridicat brațele către public, practic spunând "nici acum nu țineți cu mine?!". Tărie de caracter, lecție de viață.

Acum începe a doua semifinală, dintre Rafa Nadal și insipidul Andy Murray, eternul semifinalist. Sunt sigur că Rafa va câștiga și vom avea a 6-a finală Nadal - Djokovic din 2011. Scorul este 5 - 0 pentru Nole și tot pe el pariez și acum.

Este al 7-lea turneu succesiv de Grand Slam pe care Federer nu-l câștigă. Probabil că era lui s-a încheiat. Ultimele 6 au revenit lui Nadal (4) și Djokovic (2).

Comments

  1. Buna! Te contrazic putin. Djokovic e de apreciat din unele puncte de vedere, dar nu din toate. Aplauda reusitele adversarilor, e non-conformist, e amuzant, e o pata de culoare sau cum vrei sa ii spui, dar atat. Nu cred ca <>. Mie imi parea ca era mai mult ironic, ceva de genul "hai, aplaudati si acum, asta nu v-a placut?" Federer a avut 2 mingi de meci dupa o greseala nefortata a lui Djokovic, pe care tribuna a aplaudat-o, iar lui nu i-a convenit. Iar felul in care a salvat prima minge de meci nu mi se pare prea onorabil. Era evident nervos si a dat tare in minge la fie ce-o fi. Si i-a iesit. Apoi a capatat ascendent si Federer nu a mai avut ce sa ii faca. Nici felul lui de a e bucura nu imi place. E mai mult decat luptator, e chiar dusmanos. Ca si cum ar avea ceva de demonstrat cuiva. "V-am spus eu ca sunt cel mai bun! Ete si dovada!". E cel mai bun acum, are prima sansa in finala, e anul lui, dar nu are caracterul lui Nadal.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele