Mărturii din infern

Se apropie comemorarea celor 10 ani de la 9/11 și, mare iubitor de New York fiind, vă voi stresa cu mai multe postări pe temă. Pe hotnews.ro există deja un serial de articole (aici). Unul dintre cele mai interesante a fost publicat chiar astăzi și reprezintă o serie de relatări din acele zile, realizată de la fața locului de  jurnalistul Adrian Novac.

Pentru a putea înțelege cât de cât grozăvia acelei zile, vă invit să citiți articolul cu pricina. Am observat mai multe typos, dar poate că așa au fost scrise atunci acele articole, în graba și nebunia momentului, rămânând nemodificate în timp pentru a le păstra autenticitatea.

"Pe masura ce ma apropii de WTC, atmosfera este tot mai confuza. Mii de oameni se misca incoace si incolo pe strazi, fara tinta, zeci de masini de pompieri si ambulante cu sirenele la maximum creeaza o imagine de cosmar. Trotuarele sunt acoperite de caramizi, moloz si un covor de sticla de la geamurile cladirilor care au cedat la primele explozii.  In chiar imediata vecinatate a Primariei, un grup de pompieri transporta o femeie ranita, despre care aflu ca a fost evacuata din WTC cu doar cateva minute inainte ca unul dintre turnuri sa se prabuseasca. Femeia are rochia complet sfasiata, iar arsuri grotesti ii acopera trupul. Mai incolo, scena se repeta, insa de aceasta data este vorba despre doi copii de la o gradinita aflata chiar langa WTC. Unul dintre micuti are o rana imensa pe fata, iar asistentii care-l bandajeaza imi spun ca baietelul, ai carui parinti se aflau in cladire, a orbit. Oameni plini de moloz, de praf si de sange inchegat stau prabusiti pe trotuarele ce au capatat o consistenta alba, ca zapada, in timp ce pompierii se straduie sa-i evacueze cat mai repede din zona. "
Iar acum câteva imagini postate azi pe Facebook de National Geographic Channel Romania:

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)