Legile spirituale ale lui Deepak Chopra

Așa se numește broșura pe care tocmai am citit-o. Carte ar fi mult spus - are mai puțin de 40 de pagini în format pdf. În cazul ăsta mărimea nu contează, desigur, ci calitatea informației. Am reîntâlnit aceleași principii pe care le-am tot studiat în ultimii ani și în care am ajuns să cred foarte mult, prin urmare vă recomand această lucrare, mai ales că este foarte ușor de citit.

Acestea sunt ideile principale, n-ar strica să le rețineți:
  • Tu ești sursa a tot, pentru că tu reprezinți manifestarea divinității, a conștienței supreme.
  • Cea mai rapidă cale de a obține ceva este de a oferi acel ceva. Când dai, afirmi "am deja acest lucru", iar această afirmație va deveni adevărul și realitatea ta. Plus că, atunci când oferi ceva, îți oferi practic ție, pentru că suntem cu toții Una. 
  • Toate acțiunile tale au o consecință (ca să fac o paralelă cu alte lucrări pe care le-am citit: atenție să nu confundăm consecința cu pedeapsa). Trebuie să specific că eu nici nu cred prea mult în karma, (mai exact nu cred în consecințe care se transmit de la părinți la copii sau de la o viață la alta). Însă este absolut evident că orice gând, cuvânt sau acțiune are o consecință, fie că o identificăm sau nu. 
  • Cele mai mari rezultate se obțin cu cel mai mic efort. Un maestru spiritual obține maximul din orice cu un simplu gând. Viața nu trebuie să fie o luptă. 
  • Toate informațiile și toate rezultatele posibile există deja și sunt disponibile oricui. Depinde doar de fiecare dintre noi să le atragă, anume să le experimenteze în realitatea sa. Și acum iar fac o paralelă cu o altă carte pe care am citit-o: imaginează-ți viața ca un joc pe PlayStation. Pentru orice mișcare faci din gamepad, pentru orice combinație de butoane sau de manete, există o mișcare de răspuns a consolei. Nu există varianta ca tu să apeși cine știe ce combinație iar jocul să-ți răspundă "Ups, nu m-am gândit la asta". Multiplicați la infinit această imagine: orice alegere ai face în viața ta, prin gând, cuvânt sau acțiune, răspunsul există deja. Nu se crează pentru tine, ci există deja! Până și Biblia spune "Eu vă voi răspunde înainte să mă fi întrebat". Toată șmecheria este să ajungi atât de priceput încât să experimentezi numai rezultatele dorite, prin alegeri conștiente. Este fascinant cât de complicat de simplu este, nu-i așa?
  • Gândește-te doar la rezultatul final pe care vrei să-l atingi, fixează-ți ținta și nu te gândi la detalii, anume la felul în care vei ajunge acolo. Lasă Universul să se ocupe de asta.
  • Acceptă și binecuvântează orice eveniment pe care-l trăiești pentru că tu te-ai adus în acest punct, ca rezultat al gândurilor tale anterioare și, mai ales, orice eveniment, oricât de negativ pare a fi el, la scară universală reprezintă doar o oportunitate pentru evoluția sufletului tău.
  • Nu te atașa de niciun  rezultat, de nicio țintă pe care vrei s-o atingi. Este paradoxal, dar în felul ăsta ai mult mai mari șanse să ajungi acolo. Lasă viața să te surprindă, nu planifica totul - ai nega natura intrinsecă a vieții.
  • Ești o ființă 100% spirituală care uneori are și exprimări fizice, nicidecum invers. Sufletul este etern, corpul pe care-l deține este trecător. 
  • Fiecare persoană are o calitate în care excelează în așa măsură încât nimeni nu o depășește. Da, nimeni din lume. Depinde doar de fiecare în parte să-și identifice apoi să-și valorifice respectiva calitate. 

Voi încheia cu un citat din această carte. Iată mai jos ce le-a spus Deepak Chopra copiilor săi. Oare câți părinți au această abordare față de copiii lor? Este foarte importantă și educația primită de acești copii, plus nivelul lor de inteligență și de respect asupra vieții însăși, pentru că închipuiți-vă numai ce ar înțelege niște pușlamale din mesajul de mai jos.


"I never, ever want you to worry about making a living. If you're unable to make a living when you grow up, I'll provide for you, so don't worry about that. I don't want you to focus on doing well in school. I don't want you to focus on getting the best grades or going to the best colleges. What I really want you to focus on is asking yourself how you can serve humanity, and asking yourself what your unique talents are. Because you have a unique talent that no one else has, and you have a special way of expressing that talent, and no one else has it."
They ended up going to the best schools, getting the best grades, and even in college, they are unique in that they are financially self-sufficient, because they are focused on what they are here to give.

Îl voi mai citi pe Deepak Chopra, la fel cum îi urmăresc de aproape pe alți învățători spirituali cum ar fi Neale Donald Walsch, Mike Dooley, Wayne Dyer sau Rhonda Byrne. Sunt mai spirituali și mai inteligenți decât media popilor creștin-ortodocși, atâta zic.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele