Killing Bono și altele

Am văzut în sfârșit acest film. Inițial am crezut că e o chestie mai serioasă, dar de fapt avem de a face cu o comedioară, reușită pe alocuri ce-i drept. Lucrurile sunt deci un pic exagerate și nu prezentate ca într-un film documentar. Povestea este practic istorisită din perspectiva lui Neil McCormick, a cărui trupă a fost permanent în umbra lui U2. Fratele său, Ivan, a făcut parte din U2 pentru foarte puțină vreme. 

Oricum, dacă ești fan U2, e musai să vezi filmul ăsta. Cel mai mult m-a amuzat următoarea scenă:

McCormick se întâlnește într-un bus etajat din Dublin cu Bono, The Edge, Adam și Larry. Bono îi spune că de acum încolo se vor numi U2. La care McCormick și gașca lui tac o clipă, apoi izbucnesc în râs și spun, într-un clasic accent irlandez: "This is so shite!". 


Iată ce alte filme am mai văzut recent. 

The Beaver. Un film regizat de Jodie Foster, care apare într-un rol principal alături de Mel Gibson. Acesta din urmă se află în rolul unui soț deraiat, care adoptă un castor de pluș pe care începe să-l folosească sub forma unui alter ego. Filmul nu este atât de stupizel precum pare din această scurtă descriere. 

The Whistleblower. Măi măi, ce mai film cu Rachel Weisz, tras în România și pestriț ca distribuție - îi veți vedea pe Roxana Condurache, Coca Bloos, Anca Androne, Vlad Ivanov (șeful din reclamele Vodafone), Florin "Busu" Busuioc (de la meteo la un film cu Rachel Weisz e un mare salt!) și pe foarte mulți alți actori români. Filmul prezintă povestea reală și foarte interesantă a unei tanti cu mult tupeu care demască traficul cu carne vie făcut în Bosnia de unii ofițeri, imediat după război. Monica Bellucci și Vanessa Redgrave apar în film. 

Manuale d'amore 3 (sau The Ages of Love) este un film italian cu Robert de Niro și aceeași Monica Bellucci. Avem aici trei povești complet diferite, cu legături de formă între ele, greu sesizabile. Mi-a plăcut faptul că o scenă este trasă chiar pe acest pod din Roma, pe care acum aproape un an treceam către Stadio Olimpico să văd U2 în concert. 

Emma Roberts
It's a Kind of a Funny Story. Este o comedie reușită cu deja celebrul Zach Galifianakis. Puștiul Keir Gilchrist face un rol foarte bun, dar și Emma Roberts, fata lui Eric și nepoata Juliei Roberts. Pe Emma tocmai o văzusem în Scream 4, dar acolo nu prea am putut să-mi dau seama ce poate. Filmul este tras la New York (aplauze). Dacă nu vă place poza asta cu Emma, puteți încerca alta

The Eye. La final am lăsat un horror ușurel. Adică simpluț. Noroc că e cu Jessica Alba.

Iar dintre filmele pe care aștept cu interes să le văd: The Ides of March, regizat de George Clooney și având o distribuție impresionantă - Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei, Paul Giamatti și, desigur, George Clooney.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)