Gâdea Mihai și culmea ipocriziei

Luna trecută, Gâdea a intrat în direct cu un măscărici pe nume Mavrodin, cică revoluționar constănțean, prieten cu Miron Cozma, "luceafărul huilei". Cei doi fuseseră implicați într-un incident trucat și implicit penibilos, în cadrul manifestațiilor de la ziua marinei. Dar nu asta e ideea asupra căreia vreau să insist.

Gâdea dialoga live cu acest Mavrodin și i-a spus la un moment dat ceva de genul "dom'le, eu nu mă pot baza pe spusele unui om al cărui bun prieten este Miron Cozma, autorul mineriadelor, care a făcut și a dres cutare chestii, știm cu toții foarte bine etc.". Perfect, sunt de acord cu acest punct de vedere. Ce ne facem însă că aseară Gâdea l-a avut invitat de marcă pe Ion Ilici Iliescu, cu care se conversa foarte interesat de părerile sale și pe care-l trata cu respectul teoretic cuvenit unui fost președinte de stat.

Păi măi păstorașule, exponent al excelenței în media care vrei să fi tu, cu ale tale costume impecabile, mufă de tocilar enervant, picior peste picior și degețele la guriță atunci când pozezi într-un inteligent extrem de afectat, teatral ieftin ce ești, ia spune tu, Iliescu n-a avut de-a face nimic cu mineriadele alea pentru care îl detești pe Miron Cozma și pe oricine are de-a face cu el? Pe Ilici nu-l detești? Ok, dar nici măcar nu-l poți ignora? Îl aduci la emisiuni să ne învețe el cum trebuie să se comporte de fapt un președinte și unde greșește Băsescu? Pensionarul comunist (aș putea spune și criminal) Ilici ne dă nouă lecții despre președinție și democrație? Miron Cozma este caca dar Ilici este doar un bătrânel inocent și respectabil,  cu o tolbă plină de povețe bune de urmat? Cam atât te-aș întreba.

A, nu e prima oară când Iliescu este băgat în seamă și chiar lins puțin în dos la Sinteza Zilei? Știu. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)