Dublinul, revăzut prin ochii unor dragi prietene

Evelina și Andrea Patricia s-au cunoscut anul trecut la lansarea cărții mele. De atunci a trecut un an jumate și nici că se puteau revedea într-un loc mai fain: cum Evelina petrece un an în Irlanda, iar Andrea a venit în excursie să vadă orașul lui U2, cele două prietene s-au întâlnit la Dublin și au bifat împreună mai multe obiective turistice legate de formația noastră preferată. 

Trebuie menționat și faptul că, întâmplător, tocmai s-au împlinit 35 de ani de când Bono, The Edge, Adam și Larry s-au întâlnit în bucătăria casei acestuia din urmă și au cântat pentru prima dată împreună. Aplauze, vă rog. Nicio altă trupă de un asemenea calibru nu a mai rezistat în aceeași componență atâta vreme. După cum spun și ei, este mai dificil ca într-o căsnicie. Dar să revenim la cele două fete.

Alături de Evelina am realizat mai multe cântări tribut U2 (Eve cânta la pian) și două cântări tribut Urma (de data asta Eve a cântat la flaut). Astea s-au întâmplat în perioada 2005 - 2006. Andrea este cel mai pasionat și mai bine documentat fan U2 pe care l-am cunoscut. I-am spus că ar fi putut scrie o carte mai bună ca a mea. A luat autograf de la The Edge și Adam și a văzut trupa în concert de mai multe ori. Astă-vară m-a surprins cu un cadou foarte frumos când a venit pe la Cluj (Andrea locuiește în Germania) - am spus atunci despre ce cadou era vorba. Și încă o chestie foarte tare: Andrea și-a luat de curând o chitară pe care învață s-o folosească. Vreau s-o ajut în acest sens pentru că de când am cunoscut-o am simțit că are o mare înclinație către așa ceva. 

Ce au văzut Eve și Andrea la Dublin? Păi cam tot ce am văzut eu în 2004 și am povestit în ultimul capitol al cărții (comandați-o dacă nu o aveți încă). Plus casa în care locuia Larry în anii '70 și care este celebră pentru bucătăria în care a avut loc primul jam session al celor care aveau să devină U2. Plus faptul că au scris pe peretele de la Hanover Quay Studios. Pozele povestesc mai bine ca mine.

Andrea la Windmill Lane Studios, locul unde U2 au înregistrat primele trei albume
Eve, tot pe acolo.
Coasta din Killiney - aceasta este suburbia Dublin-ului unde locuiesc Bono și The Edge
Dublin, râul Liffey
Eve, în fața casei lui Bono
Casa lui Larry Mullen
O chitară Gretsch pe care cânta Bono

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele