Cum se bucură fotbaliștii la goluri

Deoarece lipsa de originalitate se manifestă și aici, avem câteva tipuri mari și late de imitatori. Iată-le.

  • Credinciosul. Acesta ridică privirea și ambele degete arătătoare către cer, mulțumindu-i lui Dumnezeu, Isus și poate chiar Sfântului Sisoie. Gestul a plecat de la Kaká (vezi foto), a fost apoi preluat de Messi și a ajuns până la ultimul fotbalist cocalar din Liga 1 sau de aiurea. Toți sunt extrem de credincioși și, măi să fie, toți exprimă asta în același mod.

  • Inelarul. Gestul pupatului verighetei a fost făcut celebru de Raúl, că tot am vorbit recent despre el. Apoi alți cimpanzei au început să-l imite. Raul Rusescu de la Steaua, de exemplu, își linge de asemenea inelarul după ce marchează. Oare numai pentru că este tizul marelui atacant spaniol?

  • Sugaciul. Imediat după ce dă gol, această specie de fotbalist începe să-și sugă degetul mare, vrând să arate că are exact mintea unui bebeluș. Varianta B a sugaciului este reprezentată de cel care leagănă un presupus bebe, dând din mâini și imitând acest gest. De fapt îl imită pe brazilianul Bebeto, care a ales să se bucure astfel la World Cup '94, fiind la acea vreme proaspăt tătic.

  • Surdul. E ăla care pune mâna pâlnie la ureche, la modul "nu vă aud!". Un alt gest cât se poate de fumat și penibil.

  • Șâșâitul. Foarte comun la rândul său, acest specimen își pune degetul la buze după marcarea unui gol, adresând ssshhhhttt-uri ironice adversarilor și susținătorilor acestora. 

Privită de la distanță, euforia unui număr mare de fotbaliști pare a fi doar un dans al maimuțelor. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Dimineți de iarnă în Londra

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)