Cum se bucură fotbaliștii la goluri

Deoarece lipsa de originalitate se manifestă și aici, avem câteva tipuri mari și late de imitatori. Iată-le.

  • Credinciosul. Acesta ridică privirea și ambele degete arătătoare către cer, mulțumindu-i lui Dumnezeu, Isus și poate chiar Sfântului Sisoie. Gestul a plecat de la Kaká (vezi foto), a fost apoi preluat de Messi și a ajuns până la ultimul fotbalist cocalar din Liga 1 sau de aiurea. Toți sunt extrem de credincioși și, măi să fie, toți exprimă asta în același mod.

  • Inelarul. Gestul pupatului verighetei a fost făcut celebru de Raúl, că tot am vorbit recent despre el. Apoi alți cimpanzei au început să-l imite. Raul Rusescu de la Steaua, de exemplu, își linge de asemenea inelarul după ce marchează. Oare numai pentru că este tizul marelui atacant spaniol?

  • Sugaciul. Imediat după ce dă gol, această specie de fotbalist începe să-și sugă degetul mare, vrând să arate că are exact mintea unui bebeluș. Varianta B a sugaciului este reprezentată de cel care leagănă un presupus bebe, dând din mâini și imitând acest gest. De fapt îl imită pe brazilianul Bebeto, care a ales să se bucure astfel la World Cup '94, fiind la acea vreme proaspăt tătic.

  • Surdul. E ăla care pune mâna pâlnie la ureche, la modul "nu vă aud!". Un alt gest cât se poate de fumat și penibil.

  • Șâșâitul. Foarte comun la rândul său, acest specimen își pune degetul la buze după marcarea unui gol, adresând ssshhhhttt-uri ironice adversarilor și susținătorilor acestora. 

Privită de la distanță, euforia unui număr mare de fotbaliști pare a fi doar un dans al maimuțelor. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele

Ridicolul forţos