Coiala cu maidanezii continuă

De altfel așa cum v-am avertizat în urmă cu mai mult timp. Frecăm pisica, pasăm răspunderea, aburim legea, n-avem ouă și nici interese pentru măsuri ferme și absolut nimic concret nu se întâmplă pentru a scăpa de javrele de pe străzi.

Comisia de administratie a Camerei Deputatilor a elaborat, miercuri, un nou raport la proiectul de lege privind cainii fara stapan, stabilind ca eutanasierea cainilor va putea fi decisa de administratia locala, insa numai dupa consultarea cetatenilor din localitatea respectiva, potrivit Mediafax. Deputatul PDL Vasile Gherasim a precizat ca membrii comisiei au decis ca "autoritatile locale sunt indrituite sa ia orice masura cred de cuviinta, inclusiv de eutanasiere, dupa consultarea cetatenilor din localitatile respective".
El a explicat ca in precedentul raport, eutanasierea era decisa de consiliul local, fara consultarea cetatenilor, acesta fiind modificat si introducandu-se obligativitatea consultarii cetatenilor in aceasta problema: "Consultarea se face prin diverse metode, inclusiv prin studii, sondaje de opinie, referendum, cine are bani, daca nu, adunari pe cartiere. Fiecare cum crede de cuviinta", a adaugat Gherasim.
Sursa aici.

Comments

 1. Ce tampenie, in loc sa incerce sa faca mai simpla procedura pentru eliminarea cainilor vagabonzi au complicat-o! Plm, statul roman, ce sa mai zici .... L(

  ReplyDelete
 2. Daca vrei sa taraganezi o problema, faci o lege cat mai ambiguua care sa nu rezolve nimic putand fi interpretata in 100 de feluri.
  Ce inseamna "Consultarea se face prin diverse metode, inclusiv prin studii, sondaje de opinie, referendum, cine are bani, daca nu, adunari pe cartiere. Fiecare cum crede de cuviinta" ?
  Adica tot ONG-urile cainofile o sa iasa in fata (acum o sa se intituleze reprezentanta a cetatenilor) si o sa spuna ca oamenii vor ca maidanezii sa se inmulteasca in continuare nestingheriti pe strada.
  Si chiar daca in vreun oras, autoritatile ar vrea sa rezolve odata problema, or sa le sara ONG-urile la gat "Ia uite, baba Floarea si tata Leana, care au grija de 50 de caini in jurul blocului nu sunt de acord sa fie ridicati cainii de pe strada. Faceti referendum". Si neavand bani de referendum, o sa lase situatia in aceeasi mizerie in care ne scaldam de cand legea Marinescu a decis ca bunastarea unui caine e mai importanta decat viata tuturor oamenilor.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele