Bănel și Dodel

Dacă aș fi antrenorul naționalei nu i-aș băga titulari pe Nicoliță și pe Tănase nici într-un amical cu Burkina Faso. De fapt nu i-aș selecționa la lot.

Hai să adâncim ideea asta. Dacă aș fi antrenorul Stelei nu i-aș băga nici aici titulari pe ăștia doi (bine, între timp Bănel  a plecat, aleluia!). I-aș da chiar afară din lot, i-aș vinde. De ce sunt atât de vehement? Pentru că sunt niște parodii de fotbaliști, cu care se insistă prostește de ani de zile. Habar nu am ce văd antrenorii la ei, dar tind să cred că nu văd nimic de fapt și că ăștia prind echipa doar datorită diverselor interese care pot fi la mijloc.

"Bine, bă, ce știi tu? Toți vă dați antrenori", ați putea spune. Păi eu știu ce (nu) văd apoi mă uit pe diverse date furnizate de firme profesioniste, care înregistrează toate cifrele posibile generate de un jucător într-un meci. În minutul 23 al meciului cu Franța, ca să luăm doar ultimul exemplu (sunt MULTE), am postat pe Facebook un status ironic: "Ne-am scos pe benzi, Tanase si Banel.......Mari jucatori." Ce a spus statistica la final? Tănase și Nicoliță, acești Bălănel și Miaunel ai fotbalului românesc (nu degeaba erau jucătorii reprezentativi ai echipei de pluton numită Steaua București), au fost cei mai slabi de pe teren. Cităm de aici:

"Tănase şi Nicoliţă, exact jucătorii cei mai slabi cu Franţa, după cifrele oferite de InStat. Cei doi au avut cele mai proaste procentaje la acţiuni reuşite, primul 59%, iar al doilea 58%. Tănase a cîştigat două dueluri din 14, a reuşit un singur dribling şi nu a tras nici un şut la poartă, în timp ce Nicoliţă a pierdut 27 de baloane şi a trimis o singură pasă precisă în careul francezilor din 10 încercări!"

La modul cel mai serios începi să te întrebi: oare dacă aș intra eu pe teren, aș juca mai prost de atât? Orice fotbalist de curtea școlii își poate pune întrebarea asta. Da' chiar, nu se scandalizează nimeni că acest Dodel Retardel Bălănel poartă tricoul cu numărul 10 la națională?

Priviți-le numa' mufele, dară. Eu personal mă simt insultat numai încercând să fiu suporterul oricărei echipe având aceste paiațe în componență.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)