Thursday, 15 September 2011

Are You Not Entertained?

Mă refer la un moment care va rămâne în istoria tenisului - l-am povestit aici. CTP și Georgescu au vorbit despre el, la rândul lor.
"Când după returul supersonic pe linie, la minge de meci pentru Federer, Djokovici s-a întors zâmbind, cu braţele larg deschise, spre tribuna majoritar rogeristă, ca şi cum ar fi spus: nu merit şi eu să mă iubiţi?, m-am enervat. Mi s-a părut că strică tensiunea pură a momentului cu un gest de show. Şi Federer mai avea o minge de meci. Acum, după finala cu Nadal, am înţeles că Nole spunea altceva: nu-mi pasă că e minge de meci, oameni buni, returul poate să iasă un deget afară sau să prindă tuşa, important e că am curajul să dau în orice minge, să joc ce simt şi pot, fără frica avară de a pierde."
Cristian Tudor Popescu
"Era 5-3 şi 40-15 pentru Federer în setul decisiv din semifinala US Open, când Roger se pregătea să servească pentru meci. Djokovici a străbătut spaţiul plin cu aplauzele dedicate elveţianului, cu o grimasă pe chip care spunea: “O secundă şi vă răspund”. Chiar şi sistemul HD a avut probleme în a reda clar returul câştigător care a urmat."
Adrian Georgescu

Vorba unuia de pe YouTube: după acest retur magnific, Nole părea a spune ca Russell Crowe în Gladiator: ARE YOU NOT ENTERTAINED?! Andre Agassi însuși, socotit the best service returner în the history of the game, cred c-a fost invidios pe returul lui Nole. Sau poate mai ales pe atitudinea sa.