America unui clujean

Pe Octavian Hoandră l-am zărit la Klausenburg, în urmă cu 2 săptămâni. Eram numai noi în tot localul - el fuma un trabuc la bar iar eu serveam o bere aromată, așteptându-i pe ai mei.

În Ziua de Cluj a publicat astăzi un editorial despre America lui și ce iubește la această Americă. M-am regăsit în mai multe pasaje, cum ar fi cel de mai jos.

"Îmi plac americanii care au privit şi privesc spre Europa fără suficienţă. Îmi plac toţi oamenii aceia simpli care călătoresc cu "ogarul cenuşiu", care caută să trăiască o altă viaţă decât viaţa de carton pe care o trăiesc mulţi dintre americani, fără ca măcar să li se spună că nu e viaţa lor. Iar în această mare de oameni de diverse naţionalităţi, fără discriminare, fără părtinire, îi iubesc şi îi respect pe toţi cei care se consideră americani, începând cu străbunicii mei plecaţi cu vaporul din Turnu Roşu tocmai în Ontario, unde a şi rămas o parte din neamul meu, şi pe afro-americanul care vinde pizza."
Văd că și Dan Negru a scris despre America ogarului cenușiu. Ar merge văzută și dintr-o mașină închiriată, de la Chicago la San Francisco sau Los Angeles, via Vegas. Ceva amatori?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele