Nostalgicul comunist cu nume imposibil

Mă refer la Val Vâlcu (cred că numai dacă se numea Vivian ar fi fost mai oribil). Acum câteva luni vă spuneam cât de mult detest "analiștii" care afirmă că în comunism era mai bine ca acum, invocând argumente care pe mine unul efectiv mă insultă. Nenea Kilmer ăsta a comis-o și el aseară.

Desigur, la Antena 3. Cum eu nu mă mai uit la bullshit-ul lui Gâdea, am aflat despre treaba asta aici. Deși nu simpatizez personajul care deține acel blog, sunt total de acord cu articolul despre pseudo-analistul ăsta melancolic. De altfel sunt exact ideile mele de acum câteva luni, însoțite practic de aceeași urare adresată acestor cretini care apar pe sticlă și susțin că era mai bine în comunism. Fiecare este liber să creadă ce vrea și să-și dorească orice fel de orânduire, dar când apari la televizor și debitezi inepții de genul "Băsescu ne ține în frig și-n întuneric precum Ceaușescu, dar măcar ăla ne dădea slujbe și locuințe" manipulezi o mare masă de oameni, slabi de înger și învățați doar să ceară, în a considera că era într-adevăr mai bine în comunism. Tinerii maneliști care nu au prins nimic din era aia te pot crede pe cuvânt, iar bătrânii nostalgici se vor înfuria iar pe actuala putere (nu că n-ar avea motive, să nu fiu înțeles greșit) și se vor amăgi și mai tare. Deci fără să vrei, tu nostalgic manipulator ce ești, formezi opinii defectuoase și influențezi mase mari de oameni.

Înregistrarea emisiunii de ieri poate fi accesată aici (între 1:23 și 1:26 pare-mi-se că găsiți dialogul cu pricina).

p.s. Dacă mai îmi place o persoană din trustul ăsta media, cred că este Maria Coman. Ieri i-am postat ceva pe blog și văd că mi-a acceptat comentariul. Am încercat să sumerizez cum văd eu relația putere coruptă - trust media aservit opoziției.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?