Muzica de la radio e un jeg

Eu nu ascult radio niciodată. Adică niciodată din proprie inițiativă, mi se întâmplă însă accidental. Motivele sunt foarte simple: decât să-mi bage pe gât cineva muzica pe care o ascult, prefer să mi-o aleg singur, mai ales că 99% din muzica auzită la radio este un mare bullshit de club sau de terasă, extrem de obositor. Doi la mână, aflu știrile din alte surse (net, TV), așadar radio-ul este absolut inutil pentru mine. 

Recent am descoperit că decodorul primit de la RDS îmi permite să ascult posturile de radio la televizor. Și am trecut prin el cu telecomanda, în timp ce făceam ochi într-o dimineață. Jale mare, mai ales în cazul posturilor Radio ZU (un mare huo pentru ăștia), Kiss FM, Radio 21 și Pro FM. Guerilla mi s-a părut cât de cât acceptabil, la fel Europa FM (oricum, cea mai bună muzică my ass, multe repetiții, playlist subțire) și Magic FM (dacă nu mă înșel, ăsta e postul unde, după fiecare melodie, e una care anunță foarte răspicat ce piesă am ascultat, asta fiind tot ce spune - oare cu cât o plătesc?). 

În orice caz, senzația pe care o ai după ce asculți muzica de la posturile radio românești e aceea a unui beat [bit] interminabil, plus voci ieftine prelucrate la fel de ieftin în studio, ritmuri dance jenibile, versuri de rahat.

I wanna give it to you / As long you give it to me/ Just keep my body pumpin' / Just keep my body pumpin'

Îmi e dor îmi e dor îmi e dor îmi e dor îmi e dor îmi e dor (ho cu tata!)

Tell me why / You said goodbye / Tell me why / Tell me whyyyyyyyyy

Am ascultat astfel de mizerii și în mașină, pe ruta Sibiu - Cluj, cum niciunul nu avea un CD cu muzică adevărată, iar cangurul Costin prefera să aibă ceva sound pe fundal în timp ce conducea. La un moment dat n-am mai suportat și am dat în cap radio-ului, efectul de teroare psihică la care era supus creierul meu fiind aproape același ca în cazul manelelor. Nici nu mă prindeam când era vorba de români, dar nici nu contează - românii oricum imită muzica dance penibilă de afară, lipsiți fiind de orice valoare artistică. De fapt totul este un plastic obscen, nicidecum muzică, pentru creierul simplu al cocalarului de club. Iar aceste sunete sunt eventual condimentate cu un clip ce prezintă craci, buci și țâțe pe o plajă. Și mașini scumpe. Pănă la urmă, cum ar spune Badea, vorbim tot de un manelism. Ci ka ta nâ nâ nap, tap ta nâ nâ nap. Duși sunt anii '90 când s-au produs hituri estivale de neuitat. 

p.s. Intrați pe site-ul Andreei Bălan. Sunt un pic derutat, ea cântă sau e star porno?

Comments

  1. Eu ascult radio romantic. Si radio 3 net.

    ReplyDelete
  2. Si acum, in 2015, nu s-a schimbat nimic.. ba, e si mai rau. Dobrovolschi, in ciuda varstei, a ramas tot un adolescent intarziat si din ce in ce mai penibil, mai gol de continut dar, cu un ego cat casa... Morar este total rupt de realitate, se crede ...american, el traind intr-o tara retardata, adresandu-se unei adunaturi de neispraviti, cocalari de ghena de confort IV... Daca in anii '90 eram avid dupa posturi FM cu muzica, azi - incredibil - mi-as dori sa nu le mai aud, sa nu mai existe pentru ca sunt de-a dreptul niste pericole potentiale pentru mentalitatea noilor veniti pe lume.M-am gandit ca aceste radiouri duc o forma perversa de terorism. Stiu, o s-mi spui ca, daca nu-mi plac, sa nu le ascult. Bine , dar armata de puzoi care nu sunt supravegheati de parinti, le asculta, se tampesc si, odata deversati in spatiul public, ma afecteaza prin tot : aspectul vestimentar marlanesc, comentariile provocator-agresive, vandalizarea a tot ce e in strada, contagierea si a celor mici, in formare... Ar trebui ca termenul de "terorism" sa se aplice si multora din comportamentele semenilor nostri.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele