În România avem nevoie de sfaturi de la dresori

Eram la Lunch Box, mâncam o prăjitură și citeam Adevărul. Iată peste ce articol am dat: minighidul de apărare împotriva maidanezilor. Te doare bila, nu alta. Hai să facem o scurtă analiză pe text.

Dresorul susţine că trebuie căutate mai întâi cauzele care duc la apariţia comportamenului agresiv. Și ce faci când ești încolțit de o haită, cauți rapid cauzele astea? Și chiar dacă le-ai găsi, care e pasul următor?

Agresivitatea se datorează în primul rând respingerii noastre. Aici mie mi se rupe filmul și nu-i pot spune decât de mă'sa, de morți și de respingerea lor. Ăsta nu e dresor, e o parodie. Adică trebuie să acceptăm maidanezii și să ne închinăm lor, să nu-i mai respingem. Asta în cazul în care chiar presupunem că d'aia sunt ei agresivi, ceea ce nu este adevărat decât într-o proporție foarte mică. 

Ca să ne putem apăra, trebuie în primul rând să ştim care este comportamentul patrupedelor atunci când vor să muşte şi când doar atenţionează. Semnalele de agresivitate sunt multe, dar clare. Dresorii susţin că o coadă ridicată, un mârâit ameninţător, o atitudine, chiar o privire ameninţătoare, sunt semne clare de agresivitate. Priviți deci câinii în ochi, cu mare atenție, ca să intuiți cât de agresivi sunt. O privire amenințătoare, auzi. Fi-ți-ar rasa de păcălici a dracului să-ți fie.

Dresorul susţine că agresivitatea câinelui este nativă şi poate fi declanşată de factori precum: căldura, zgomotul, perioadele de reproducere. Păi cum? Mai sus spunea că agresivitatea se datorează în primul rând respingerii noastre. Acum e nativă și declanșată de cu totul alți factori. Ăsta e ca în bancul cu un nene care vine la psiholog și spune "Dom' doctor, am o mare problemă! Sunt foarte nehotărât. Sau poate ca nu sunt...".

Una dintre regulile de aur spune că nu trebuie să-i lovim pe câinii abandonaţi pe străzi. „Dacă o haită te atacă din trei părţi, e cam greu să te aperi, nu suntem Jackie Chan. Cea mai bună apărare este atitudinea noastră. Ideal ar fi să evităm să trecem prea aproape de o haită de câini şi mai ales să nu-i provocăm.. În niciun caz nu trebuie să-i lovim cu bâta sau cu piatra. Dacă-l lovim pe unul, ne muşcă ceilalţi din spate. Ca atare eu zic să-i lăsăm în pace pe toţi“, a încheiat Selegean. Cretinule, eu i-aș lăsa, dar ei nu ne lasă pe noi, orice am face! Câinii atacă și neprovocați, numai un imbecil rupt de realitate susține contrariul. 

Veterinarii susţin că singura soluţie prin care se elimină comportamentul agresiv este sterilizarea. Ei bine, eu aș steriliza 10 câini, i-aș lăsa nemâncați 3-4 zile, apoi i-aș închide undeva cu veterinarii ăștia. S-ar băga la un astfel de experiment? Ar trebui să nu se teamă, conform spuselor lor, câinii nemafiind agresivi.

Dar lăsând la o parte tot acest bla bla imbecil, toate aceste paiațe de dresori și veterinari, eu rămân cu o întrebare: când plm nu va mai fi cazul să ne punem problema de a deveni dresori amatori pe străzile patriei, în fața unor animale sălbatice pe care ar trebui să le găsim doar în junglă?

Comments

 1. Prin fraza asta : „Dacă o haită te atacă din trei părţi, e cam greu să te aperi, nu suntem Jackie Chan. Cea mai bună apărare este atitudinea noastră. Ideal ar fi să evităm să trecem prea aproape de o haită de câini şi mai ales să nu-i provocăm.. În niciun caz nu trebuie să-i lovim cu bâta sau cu piatra. Dacă-l lovim pe unul, ne muşcă ceilalţi din spate. Ca atare eu zic să-i lăsăm în pace pe toţi“
  si-a dat arama pe fata si a aratat ca n-are nici un fel de idee despre comportamentul cainilor in haita (nu ca celelalte sfaturi ar fi mai bune).
  Daca te inconjoara si te ataca o haita ai o sansa mica sa scapi intreg.
  Si aceea mica sansa se leaga tocmai de faptul ca ar trebui sa vezi care e seful haitei, si sa fi agresiv cu el. Sa il iei la fuga sau sa incerci sa il lovesti si sa nu il lasi pana nu se destrama toata haita.
  Daca ii lasi in pace sau te apuci sa le vorbesti cu frumosul - cainii nu or sa vada asta decat ca un semn de slabiciune, si devin mai agresivi.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?