FIFA vs. PES

Mai sunt trei săptămâni până la apariția demo-ului de la FIFA 12, jocul care-i face pe unii să nu mai iasă din casă cu săptămânile, să chiulească de la ore sau să-și ignore total nevestele. Pe forumuri există și eterna dispută FIFA vs. PES. Eu le joc pe ambele, dar sunt fan FIFA, în ciuda bug-urilor sale.

De ce Bruce Lee îl bate pe Van Damme, Messi e mai bun decât C.Ronaldo și FIFA e mai mișto decât PES? Pentru că are gameplay realist, iar jucătorii se mișcă mai natural și nu ca roboțeii pe bicicletă din PES. FIFA are toate licențele posibile la nivel de jucători și ligi naționale, nu doar câteva ca în PES, unde o echipă cum e Arsenal se numește North London și ți-a tăiat pofta. Are și PES atuurile sale, cum ar fi grafica (atenție, una-i grafica și altceva-s gameplay-ul și mișcarea jucătorilor), licența UEFA Champions League și faptul că jocul se mișcă fără gâlme ca FIFA, solicitând calculatorului mai puține resurse. PES este întotdeauna în urmă cu transferurile (în ediția de anul trecut Ibrahimovic era încă la Barcelona, plus altele). Mai e și career mode - în FIFA poți avea o carieră de 15 sezoane la un club. Una peste alta, jocul făcut de canadienii de la EA Sports îmi lasă o senzație mai acută de autenticitate.

Eu folosesc un laptop Toshiba luat acum 2 ani, pe care îl pot scoate prin TV, astfel că având și gamepad e ca și cum aș juca pe PlayStation. Am auzit că FIFA 12 va avea minimum requirements mai slabe ca FIFA 11, ceea ce e bine.

Există discuții legate și de faptul că un joc ar fi simulator și altul arcade. Greu de zis. Contează mai puțin. Ambele jocuri se vor lansa oficial pe 27 septembrie, ceea ce înseamnă că în jur de 24-25 vor fi deja pe torente. Trailerul PES poate fi văzut aici, dar cred că o să vă placă mai mult clipul de mai jos.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?