CFR, m*ie CFR

Așa scandează fanii U când vine vorba de echipa rivală CFR Cluj, dar eu mă refer acum la căile ferate române, fără majuscule. De fapt mă refer la tot statul român. Cum este posibil să crești tarifele, cu 18% chiar (începând de azi) în condițiile în care trenurile și gările arată JALNIC, ca după război, iar durata unei călătorii crește în loc să scadă?

Adică noi mergem înapoi în timp, facem mai mult cu trenul decât făceam acum 10-15 ani, de fapt ne deplasăm mai rău ca în secolul 19 (nu cred că e nicio exagerare) cu o medie orară de 45 km (!!!) dar scumpim biletele? Luna trecută povesteam cum niște giboni s-au urcat în IC-ul cu care veneam la Ploiești și, după ce că nu aveau bilet, vorbeau tare și te agresau vizual. Deci eu dau banii pe bilet, ca un prost, iar acești nenorociți dau 3 lei la naș și au scăpat. Iar ca ei sunt cu nemiluita. Păi luați-le ăstora banii, nu creșteți prețurile pentru proștii care vor plăti biletul în continuare, 'r-ați ai dracu' de muiști. Reduceți drastic timpul de călătorie, curățați trenurile, reduceți numărul blatiștilor și abia apoi măriți prețul, că nici nu mai știu cine e un cimpanzeu mai mare, nenorocitul care se urcă în tren și face blatul sau voi, ăștia care ne conduc.

O să fac tot posibilul de acum încolo să evit deplasarea cu trenul în țara asta bananieră. Deja devine chestie de principiu. 

Comments

  1. "O să fac tot posibilul de acum încolo să evit deplasarea cu trenul în țara asta bananieră."
    Asta isi doresc si ei. Falimentarea CFR-ului ca sa poata prospera firmele de transport in microbuze.
    Toate tarile civilizate si-au dat seama ca trenul este cel mai eficient si nepoluant mijloc de transport pe distante scurte si medii, si investesc masiv in acest domeniu, numai noi nu suntem in stare sa modernizam si sa avem grija de o retea lasata mostenire de la Carol si Ceausescu (ca despre extindere nici nu poate fi vorba).
    Totusi, eu, atat cat o sa mai fie posibil, tot cu trenul o sa merg. Refuz sa ma inghesui cu inca 30 de oameni intr-un microbuz de 6m2 (cred ca si vacile au conditii de transport mai bune). Trenul poate ca e mai mizerabil, mai incet sau mai scump, dar macar e mare - ai loc sa iti mai dezmortesti picioarele, sa te mai plimbi, sa mai iei o gura de aer.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele