Atmosferă senzațională la Steaua - TSKA Sofia

Cum Steaua nu mai joacă în Ghencea, s-au gândit ei să joace meciul tur cu TSKA Sofia din preliminariile Europa League chiar la Cluj, pe stadionul CFR-ului. Și bine au făcut. Au trecut ani buni de când n-am mai ținut cu Steaua nici cât negru sub unghie, dar publicul extraordinar de aseară m-a împins de la spate.

Suporterii bulgari s-au făcut remarcați în Cluj încă de dimineața. Pașnici dar relativ gălăgioși, deși am aflat că ulterior aveau să facă scandal undeva pe Horea și cinci dintre ei au fost săltați. Pe străzile din Gruia suporterii se amestecau fără incidente, galeriile celor două cluburi fiind înfrățite. Am văzut și doi fani steliști la Lunch Box, cu câteva ore înainte de meci. Noi ne-am prezentat la stadion într-o formulă inedită (4 cupluri) și ca de obicei Gruia nu s-a dezmințit: nu s-au mâncat semințe, scandările au fost minunate iar cantitatea de p*le băgate (plus alte defulări verbale) foarte mică, în comparație cu alte stadioane ale țării. De la început și până la final atmosfera a fost perfectă, lucru recunoscut și de jucătorii și oficialii steliști. Am fost mândru încă o dată că locuiesc printre acești oameni. Țineți cont că galeria oficială a Stelei nu a venit la Cluj. Până și Ioanițoaia a oferit nota maximă publicului clujean.

La meci au fost 19.800 de spectatori, ceea ce reprezintă locul 2 all time în topul audiențelor, după meciul CFR - Chelsea din 2008. Deci nici anul trecut, la meciul care a decis titlul de campioană (și la care am asistat) n-a venit atâta lume. Este clar că Steaua este cea mai iubită echipă din țară, dar eu mai am mult până să o simpatizez din nou, în mod constant, nu doar în euforia de moment creată de un public extraordinar.

Iată mai jos ce poze am făcut la meci. Ca fapt divers, Clujul împlinește astăzi 695 de ani.


Ea e Alexandra.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele