Monday, 18 July 2011

Nou record pentru acest blog

De când The Fly on a Wall apare la VisUrât în blogroll, traficul acestui blog a crescut semnificativ. Mulțumiri încă o dată colegului de blogosferă, pe care sper să-l întâlnesc la Cluj în curând (el se află acum într-un tur al țării pe motocicletă, un proiect foarte interesant ale cărui detalii le găsiți pe visurat.ro). Dar hai să vă spun despre ce record este vorba.

Pe lângă faptul că visurat.ro a devenit cel mai important referrer din istoria blogului meu (detașat chiar), azi mi-a trimis probabil cei mai mulți vizitatori unici ever (și ziua este departe de a se fi încheiat). VisUrât a scris acest articol, iar eu i-am răspuns printr-o postare pe care am publicat-o în 2008, pe aceeași temă, dintr-o postură foarte subiectivă. Acest subiect al violenței domestice a atras foarte mulți vizitatori (276 în total dintre care peste 240 în ultimele 15 ore, and still counting), făcând acest articol să devină, practic numai prin accesările de azi, al doilea cel mai citit din istoria scrierilor mele de perete. VisUrât se poate amuza cu aceste cifre (în general traficul meu zilnic este cam de 40-50 de ori mai slab ca al lui), însă nu mă compar nicidecum cu el ci doar cu istoria de până acum a acestui blog. 

Este interesant faptul că acest subiect a atras atâția curioși. Să fie oare din cauza faptului că violența în familie este o realitate a existenței multora dintre noi? Fapt divers: în topul celor mai citite articole, pe locurile 4, 5 și 6 se află (v-ați prins deja) trei postări despre maidanezi, dintre care cea mai recentă a fost publicată acum 5 zile. Și pentru că voi fi întrebat probabil: cel mai citit (mai bine zis accesat) articol al meu este acesta. De ce spun doar accesat? Pentru că lumea intră în general pe el după ce caută pe google poze cu stadioane, fiind deci interesată mai mult de o anume imagine în sine, nu de toată polologhia mea de acolo. Prin urmare, până azi consideram ca fiind cel mai citit articol acest debate despre patriotismul local, publicat exact acum un an.

Sebastian, te aștept la Cluj.