Dați statul român în judecată la CEDO!

Aplauze la scenă deschisă, ieri s-a creat un precedent minunat: Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că infectul stat român e bun de plată 9.000 de euro, după ce a fost dat în judecată de o femeie mușcată de maidanezi. Detalii aici.

Sublimul acestei decizii este totuși parțial știrbit de un amănunt: nu doar statul român trebuie amendat și tras la răspundere, ci și toate asociațiile oengiste care au apărat acest flagel de-a lungul timpului. Oricum, e foarte bine. Ia să dea cât mai mulți oameni mușcați de câini statul în judecată să vezi cum se va face ceva concret ca să dispară cotârlele de pe străzi. Că momentan interesele trag în partea cealaltă. 

Oarecum în aceeași ordine de idei: se tot băga în seamă recent, aici pe blog, o iubitoare de maidanezi. Cică m-a analizat ea bine și a realizat că singura mea frustrare e legată de cățelușii ăștia. Am încercat să-i explic, în stilul meu neortodox, desigur, că asta nu e o frustrare (chiar n-am fost violat de maidanezi când eram mic sau ceva de genu' și nici măcar nu am fost mușcat vreodată) ci o adevărată problemă a acestei țări. O problemă reală și gravă, pe care doar un imbecil o poate nega. A, dacă stai în Cluj (că am și destui cititori de aici) e foarte posibil să ți se pară că exagerez. Nu-i blamez pe cei care gândesc așa. Locuiesc de 2 ani în acest oraș și nu am văzut vreodată mai mult de 3 maidanezi adunați la un loc. Însă la nivel național problema e majoră.

De fiecare dată când discuți cu un caninofil constați lipsa lui de argumente. N-ai să afli niciodată motive și explicații logice pentru a tolera existența pe străzi a sute de mii de animale periculoase și nici nu vei auzi vreo metodă cu adevărat eficientă de înlăturare a lor. Se invocă doar amănunte sentimentale și cretinități de genul "de parcă asta e singura problemă a României", așa cum îmi spunea prostuța asta invocată mai sus. Mă, nu-i deloc așa. România are multe probleme și nu stă nimeni să facă un top, o clasificare a lor în ordinea priorităților. Sunt chestii care trebuie rezolvate concomitent, pentru că sula n-are nimic de-a face cu prefectura. Iar asta cu maidanezii este una dintre chestiile stringente. Cine afirmă contrariul este un cretin cu care chiar nu are sens să mai discuți, de aceea am rugat-o pe tânăra respectivă să nu-și mai dea cu părerea pe acest blog, indiferent de subiect. Sentimentalii ăștia scot la înaintare numai șabloane care li se par lor că dau bine, fără a le tria prin filtrul gândirii. Iar eu nu le tolerez aici.

Și apropo de asta, închei amintind tuturor că a comenta pe un blog este un privilegiu și nu un drept. Ăsta e spațiul meu online și eu decid dacă și cine are voie să-mi calce pragul cu noroi pe pantofi. Toate postările de pe un blog au opțiunea, din start, de a fi publicate cu secțiunea comments închisă. Cititorul care nu agrează ideea asta are mai multe variante, cum ar fi: scrie și el un  blog ca răspuns, dă în judecată autorul blogului (asta e tare complicată, ca să nu zic stupidoid-hilară, nu trebuie să fi jurist să realizezi asta), se duce și-l pârăște la mă'sa sau se dă cu capul de pereți până se calmează. 

Comments

  1. ...sau se duce si-l paraste la sor-sa, cum am mai intalnit in trecut cateva astfel de cazuri stupide :))


    on topic, 9000 euro mi se pare mult prea putin...

    ReplyDelete
  2. Da, putem spune ca e mica suma, dar bine ca s-a intamplat ceva.

    Cine-s istetii care se plangeau la tine in legatura cu ce scriu pe blog?

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele