Când execuția devine cea mai elegantă variantă

Chiar luna trecută spuneam că în unele cazuri ar trebui să sărim peste procese, corecții, aducerea pe calea cea bună a criminalilor și alte lucruri de genul ăsta. Merităm din plin, ca umanitate în ansamblu, executarea instantanee a sceleraților periculoși, orice altă alternativă reprezentând doar timp și bani irosiți, dar mai ales ură nepotolită și alte potențiale pericole.

Am acum în minte, evident, dementul norvegian care în urmă cu 6 zile a omorât 8 oameni cu o bombă și alți 68 împușcându-i, sitting ducks ca la tir, dintre care majoritatea aveau doar 15-16 ani. Se spune că o oră și jumătate ar fi durat vânătoarea ăstuia pe insula Utøya, aflată la 38 km de Oslo. Iată cum descrie Wikipedia o parte a masacrului:

"Survivors on the island described a scene of terror. In one example, 21-year-old survivor Dana Berzingi described how several victims wounded by Breivik pretended to be dead to survive; but he later came by to shoot them again in the head with a shotgun. He did relent in his executions on two occasions: First, when an 11-year-old boy who had just lost his father during the shooting, stood up against him and said he was too young to die; and later, when a 22-year-old male begged for his life."

Suficient. L-am prins pe dementul ăsta, acum ce facem cu el? Îl judecăm, îl condamnăm la pârnaie pe viață, ascultăm pledoariile avocatului său care vrea să-l scoată nebun, cheltuim bani cu mâncarea și utilitățile pe care le consumă? Încercăm să înțelegem ce aspecte politice sau sociale l-au deranjat, ce statement a vrut să facă prin atentatele sale sau de ce creștinismul morților mă'sii și dumnezeii lui și tot ai mă'sii sunt mai buni decât alți dumnezei? Așa se procedează cică. Astfel suntem noi organizați în acest moment al evoluției noastre și nu putem fenta etapele astea decât off the record. Ceea ce aș face eu. Bine, eu aș face mai multe, dar nu o să detaliez acum ce fantasme am cu scalpul și craniul ăstuia, poate chiar și cu cele ale avocatului său, dacă mă gândesc mai bine. Am putea face chiar un Counter Strike cu el, așa cum animalul ăsta a făcut pe insulă cu zeci de tineri neînarmați. Sau l-am putea elibera într-o piață publică, printre rudele celor uciși, să privim cum este linșat în timp ce mâncăm popcorn.

Avem și alte păreri?

Comments

 1. Unii chiar merita moartea...
  Si asta e CLAR unul dintre ei!

  ReplyDelete
 2. Domnule cred ca dumneata esti un schizofrenic cu puternice accente de justitiar. Dementa,patologic, se manifesta sub diverse forme dand nastere unor frustrari inimaginabile. Esti un comentator aflat in afara ringului si nimic mai mult, cu alte cuvinte esti de meserie PAREROLOG!

  ReplyDelete
 3. Hmm. Exact asta esti tu, din moment ce tocmai ai comentat aici. Tu esti un PAREROLOG de bloguri. Eu l-am analizat pe animalul care a omorat 76 de oameni si am spus ca da, l-as vrea mort, posibil chiar in chinuri, iar tu m-ai analizat pe mine pentru asta.

  Apropo, eu cred ca tu esti de meserie onanist, dar nu iti voi dezvalui secretele intuitiei mele.

  ReplyDelete
 4. Razvan pare ca si-a luat diploma in psihiatrie. Poate il diagnosticheaza si pe criminalul din Norvegia, sa ne mai linistim putin. Ca daca stim ce are si ca e si el om, asta schimba total faptul ca a ucis 74 de oameni.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)