Noi apariții în orizontul meu citadin

Azi după ce am ieșit de la job m-am oprit la Lunch Box să mănânc (doar e localul meu preferat) apoi am dat o fugă pe strada Petru Maior, vis-a-vis de primărie, unde tocmai s-a deschis primul magazin Guitar Shop din Cluj. Ce să zic, foarte fain, o tonă de chitare îți lua fața, însă dacă puteai alege dintre o sumedenie de modele, nu prea aveai multe opțiuni în privința producătorilor. Și aici mă refer în special la cele acustice, care mă interesează mai mult: tot ce vedeți în poza de mai jos erau Fender, cu vreo 3 excepții Ovation și tot vreo 3 Squier (care nu apar în imagine și oricum costau cam cât am încasat eu anul trecut pe vechea mea chitară Hora, adică ieftinache pentru o chitară cu pretenții). 

Am văzut și o Gretsch ca a lui Bono, numai că neagră. Era vreo 3200 lei. Bineînțeles, Guitar Shop mirosea a lemn proaspăt lăcuit, de la minunatele instrumente. Iată poza pomenită mai sus (restul aici).


În stânga sus puteți remarca un model care aduce izbitor cu Gibson, însă este tot Fender. Pe pereți era o poză cu o Taylor (Mani de la Urma are două bucăți din astea și spune că reprezintă cea mai tare marcă de acustice din lume), însă în magazin n-am văzut niciun exemplar. Concluzia: mi-a plăcut, voi reveni, însă nu am fost super impresionat și nici nu aș da-o pe Jess pe vreun exemplar văzut acolo.

Întors în Mănăștur am urcat la noua terasă a pizzeriei Toskana, deschisă acum vreo 2 săptămâni, care-mi făcea cu ochiul de ceva vreme. Este situată un pic mai jos de Minerva, cum mergi spre Izlazului pe dreapta. Cei din zonă se vor prinde din pozele de mai jos. Arată foarte bine, este spațioasă și oferă priveliști faine ale cartierului. Bonus: pun o imagine și cu strada Nicolae Cristea, de data asta surprinsă vara, ca să vă faceți o idee de ce îmi place. 

Așa mi se deschide orașul dimineața când plec la muncă
Str. Nicolae Cristea, o străbat zilnic de la un capăt la altul, de două ori
Terasa pizzeriei Toskana
La terasă
După cum puteți remarca, fațadele multor blocuri mănășturene au fost refăcute (sau urmează)
N-am scăpat de un mic românism: mi s-a adus pahar de Ursus la berea Peroni

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"