Wednesday, 15 June 2011

Hai c-am mai văzut ceva filme

Începem cu Barney's Version. Deci fără dubii: mă declar fan Paul Giamatti. Senzațional omulețul ăsta, un munte de ironie foarte acidă și haioasă. Pentru acest rol a luat un Golden Globe în 2011, Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy, deși al dracului să fiu dacă acest impresionant film e musical sau comedie. Apare și Dustin Hoffman, într-un rol care aduce aminte de Fockers, dar nu chiar atât de idiot. Aplauze pentru Rosamund Pike, o doamnă senzațională, pe care o voi urmări cu încântare pe viitor. Dar pe Minnie Driver din Good Will Hunting o mai știți? E neschimbată.

Continuăm cu The Other Woman. Un film foarte uman, aș spune, totodată plin de New York (aplauze!) și cu o Natalie Portman într-un rol cel puțin la fel de bun ca ăla din Black Swan, care a procopsit-o cu o statuetă. E de văzut, clar.


Vă era dor de un film cu romani, oarecum a la Gladiator, din primele secole după Hristos? Atunci uitați-vă la The Eagle. Îmi place Jamie Bell, cred că va deveni un actor important. Despre Donald Sutherland ce să mai spun? Protector și imperial ca întotdeauna. 

Dacă vreți un basm bizaro-sefeloid (ca orice basm, de fapt), atunci aruncați o privire la Passion Play. Mickey Rourke este inconfundabil iar Megan Fox (pe care eu unu' n-o consider cine știe ce bunăciune așa cum face marea masă) este femeia-înger. Cu aripi adică. Noh, v-am avertizat. Bill Murray vă place? Hai, măcar pentru rolul din Lost in Translation.

Am ceva și pentru fanii peisajelor sălbatice ale coastelor irlandeze: A Shine of Rainbows. Pe mine m-a  plictisit filmul (cam lacrimogen el de fel), dar am rezistat pentru Aidan Quinn și superba Connie Nielsen (actuala parteneră a tobarului de la Metallica și de neuitat în Gladiator și The Devil's Advocate). 

Încheiem cu un film pe veselie, așa cum spune sorella. Adică o comedie. În Cedar Rapids aveți ocazia să-l vedeți pe Ed Helms, pe care cu siguranță îl știți din seria The Hangover. Rolul este asemănător: Helms este un dork care se îmbată, se droghează și face ca toți dracii, depășindu-și condiția plictisitoare. Face echipă bună cu Anne Heche. Atenție la replicile din film, unele sunt savuroase. Cum ar fi asta:

"You can fuck me in the ass!" îi spune o prostituată turmentată lui Helms, în euforia prafurilor prizate și având mai mulți martori în jur.
"Well, I've heard of that!", răspunde Helms. Adică a auzit că există sex anal. Minunat, nu?