Hai c-am mai văzut ceva filme

Începem cu Barney's Version. Deci fără dubii: mă declar fan Paul Giamatti. Senzațional omulețul ăsta, un munte de ironie foarte acidă și haioasă. Pentru acest rol a luat un Golden Globe în 2011, Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy, deși al dracului să fiu dacă acest impresionant film e musical sau comedie. Apare și Dustin Hoffman, într-un rol care aduce aminte de Fockers, dar nu chiar atât de idiot. Aplauze pentru Rosamund Pike, o doamnă senzațională, pe care o voi urmări cu încântare pe viitor. Dar pe Minnie Driver din Good Will Hunting o mai știți? E neschimbată.

Continuăm cu The Other Woman. Un film foarte uman, aș spune, totodată plin de New York (aplauze!) și cu o Natalie Portman într-un rol cel puțin la fel de bun ca ăla din Black Swan, care a procopsit-o cu o statuetă. E de văzut, clar.


Vă era dor de un film cu romani, oarecum a la Gladiator, din primele secole după Hristos? Atunci uitați-vă la The Eagle. Îmi place Jamie Bell, cred că va deveni un actor important. Despre Donald Sutherland ce să mai spun? Protector și imperial ca întotdeauna. 

Dacă vreți un basm bizaro-sefeloid (ca orice basm, de fapt), atunci aruncați o privire la Passion Play. Mickey Rourke este inconfundabil iar Megan Fox (pe care eu unu' n-o consider cine știe ce bunăciune așa cum face marea masă) este femeia-înger. Cu aripi adică. Noh, v-am avertizat. Bill Murray vă place? Hai, măcar pentru rolul din Lost in Translation.

Am ceva și pentru fanii peisajelor sălbatice ale coastelor irlandeze: A Shine of Rainbows. Pe mine m-a  plictisit filmul (cam lacrimogen el de fel), dar am rezistat pentru Aidan Quinn și superba Connie Nielsen (actuala parteneră a tobarului de la Metallica și de neuitat în Gladiator și The Devil's Advocate). 

Încheiem cu un film pe veselie, așa cum spune sorella. Adică o comedie. În Cedar Rapids aveți ocazia să-l vedeți pe Ed Helms, pe care cu siguranță îl știți din seria The Hangover. Rolul este asemănător: Helms este un dork care se îmbată, se droghează și face ca toți dracii, depășindu-și condiția plictisitoare. Face echipă bună cu Anne Heche. Atenție la replicile din film, unele sunt savuroase. Cum ar fi asta:

"You can fuck me in the ass!" îi spune o prostituată turmentată lui Helms, în euforia prafurilor prizate și având mai mulți martori în jur.
"Well, I've heard of that!", răspunde Helms. Adică a auzit că există sex anal. Minunat, nu?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?