De ce nu trebuie să ratați finala de la Roland-Garros

Într-o frază: pentru că va fi un alt meci de legendă a sportului. De 2 ani jumate așteptăm o nouă astfel de finală între cei doi magnifici Federer și Nadal. Este un adevărat privilegiu să avem parte de această nouă și neașteptată confruntare, pentru că nu vor mai fi multe (sau poate niciuna). Multă lume, inclusiv eu, îl vedea pe Djokovic în finala de la Paris. Iată de ce va fi acest meci absolut fabulos (lăsând la o parte spectacolul în sine de pe teren, care va fi cu siguranță senzațional):
  • Se întâlnesc cel mai mare jucător din istorie (Roger Federer) și cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile (Rafael Nadal). O spun foarte mulți dar există și cifre care să susțină aceste afirmații.
  • Rivalitatea statistică dintre cei doi (turnee de Grand Slam câștigate, meciuri directe, finale jucate împreună, recorduri ale fiecăruia, timpul petrecut pe primul loc al ierarhiei mondiale etc.) este indiscutabil cea mai mare din istoria tenisului. 
  • Este a 8-a finală de Grand Slam dintre cei doi, record absolut. Până acum scorul este 5-2 la astfel de finale și 16-8 în total, ambele pentru Rafa. Este a 4-a finală de Roland-Garros pe care o joacă împreună, precedentele 3 fiind câștigate de Rafa, dintre care ultima (2008) cu un incredibil 6–1, 6–3, 6–0.
  • Finala lor de la Wimbledon, din 2008, este considerată de mulți ca fiind ce mai frumos meci de tenis jucat vreodată.
  • Indiferent cine câștigă, victoria va fi istorică: Federer ar ajunge la 17 titluri de Grand Slam, lăsând tot mai în urmă precedentul record al lui Pete Sampras, iar Rafa ar ajunge la al 10-lea al său (mai multe decât avea Federer la vârsta sa) și al 6-lea la Roland-Garros, egalând astfel performanța lui Björn Borg din perioada 1974 - 1981.
Ce favorit aveți mâine (ora 16.00, pe Eurosport)? Țineți cu Roger Federer, ultimul romantic al tenisului mare sau apreciați mai mult forța brută a atletului pur-sânge Rafael Nadal? Știți cu cine țin eu, așa că nu vă mai zic.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?