Avem nevoie de mai mulți regi ai străzilor

Ați văzut Street Kings cu Keanu Reeves? Dacă nu, vă recomand filmul, deși am făcut-o și la vremea lui. În primele scene îl vedem pe Keanu portretizând un polițist care atunci când are de-a face cu infractori periculoși îi execută fără să stea pe gânduri, fără a mai pierde vremea cu arestări, drepturile omului, procese și alte prostii din astea.

"Frate, s-a opus arestării, a tras în mine, a trebuit să-l execut". Cam asta e ideea, v-ați prins. Așa ar trebui să procedeze polițiștii din toată lumea când vine vorba de scursuri umane care atentează la viața altora. Aceste specimene merită doar un glonț între ochi, restul ar însemna numai pierdere de vreme, consum inutil de bani și multe pericole.

Da, aș fi de acord și cu pedeapsa cu moartea, dar chiar și așa e prea complicat. În SUA condamnații așteaptă și 10 ani până sunt eliminați. După ce au fost condamnați definitiv adică. Aș fi de acord și cu castrarea pedofililor și a violatorilor. E cam ca în cazul teoreticei eutanasieri a câinilor de pe stradă: nu  reprezintă neapărat răzbunare, cât o măsură de protecție. Într-o țară în care, prin lege, un violator sau un pedofil își pierde funcționalitatea boașelor, hmm, sunt sigur că respectivul ar sta mult mai mult pe gânduri înaintea comiterii unui  viol. Ca să nu mai spunem că, evident, unul deja castrat nu mai violeză pe nimeni pe urmă, chiar și când iese din pârnaie. 

Știrea asta m-a făcut să scriu despre gibonii violatori și ucigași. Este venită și pe fondul recentului caz cu acel interlop care conducea cu 160 km/h în oraș, fiind și băut. El a spulberat o mașină în care se aflau două surori, una murind pe loc iar cealaltă fiind în comă (nu mai știu cum a evoluat de atunci). Ce să-i faci unuia ca ăsta? Să-l scapi de la linșaj, să-i iei avocat, să-l ții în pârnaie pe banii statului, să speri că-l reabilitezi, că va învăța o lecție, că va ieși alt om după nu știu câți ani? Puța. Ideal ar fi ca, acolo unde nu poate fi condamnat la adormire veșnică sau măcar închis pe viață, să fie rezolvat rapid de polițiști. Valabil și pentru pedofilul criminal din linkul de mai sus și pentru toți acești nenorociți care, în mod evident pentru toată lumea rațională, nu mai au de ce și nu mai merită să respire printre noi.

Comments

  1. Stai liniștit, o să-l fută ăia în închisoare de o să-i facă curu' piscină după 30 de ani. Pedofilii sunt cei mai rău priviți în închisori.

    P.S. Poți să nu-mi moderezi comentariul dacă e prea vulgar :D Sorry :)

    ReplyDelete
  2. Haha no pb, Alex. Asta nu e blog pentru pudibonzi sau ultra rafinati. Te astept oricand la comentarii ;)

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?