Am fost la Mănăștur Open Air

Ar fi fost păcat să nu dau o fugă pe acolo, nu mereu îți vine cel mai tare festival de film chiar la tine pe stradă. Mănăștur Open Air din cadrul celei de-a 10-a ediții Tiff a fost amenajat la complexul Nora, aflat în buza pădurii. Abia acum am descoperit și eu zona asta, aflată la 5 minute sau mai puțin de blocul unde locuiesc. Complexul ăsta dezafectat pare foarte bun pentru jogging, dacă te asiguri că nu-s maidanezi în zonă (ieri era unul pe acolo, probabil curios să vadă proiecția filmului Morgen).

Foarte mișto a fost această inițiativă de a proiecta filme în Mănăștur. Practic pe un teren de beton, fără alte facilități pe o rază destul de mare, s-a adus o dubiță din care se proiectează filmele și un ecran gonflabil care se ridică în doi timpi și trei mișcări. Intrarea este liberă (ar fi și cam dificil să ceară bani, tehnic vorbind) iar mănășturenii vin cu scaune și pături de acasă. Eu am venit cu palma-n fund, sub care mi-am pus un ziar AperiTIFF, primit de la organizatori. Sub fund adică. Din păcate nu m-am putut bucura de film, din două motive. După vreo 30-35 minute a început să plouă și n-avea rost să stau, mai ales că nici filmul nu mă incitase cu nimic până în acel moment. Am înțeles că regizorul Marian Crișan (prieten cu cel mai bun prieten al meu din Cluj - I know people who know people) a fost prezent la proiecție, dar eu nu l-am remarcat. 

Am remarcat însă încântat zona în sine și cât de frumos se vede de acolo o bucată a marelui Mănăștur (cartier care, la ultima numărătoare de prin 2007, avea 125.000 locuitori). Prin urmare vă arăt 2 poze făcute aseară.

Duba cu proiecția și ecranul aflat încă la pământ

Iată ecranul ridicat

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?