Zoomania

În 1993 apărea albumul Zooropa, lansat de U2 în perioada în care Europa trecea prin schimbări majore. Zoomania ar putea fi o parafrazare a acelui titlu, un cuvânt care are defini perfect haosul și circul din această țară precum și noua obsesie zoofilă a unei părți importante a populației. Desființăm spitale din lipsă de bani dar nu mai putem de grija maidanezilor și, mai nou, a cailor. Sau mai exact a 70 dintre ei.
Adrian Georgescu îmi spunea pe blogul lui că una (grija pentru oameni) n-ar trebui s-o excludă pe cealaltă (grija pentru animale). Teoretic sună bine și sunt de acord cu acest statement. Practic însă ce vedem? O tonă de petiții și cauze Facebook, care de care mai patetice și mai irealiste, semnate de hipioții și ecologiștii de fotoliu, mari salvatori cu clickuri din mouse. Plus tot mai multe flash mobs, toate pentru animale, niciunul pentru oameni. Mă gândesc totuși că omul este mai important decât animalul, oricum ai da-o, oricum ai suci-o, oricum ai interpreta-o. Chiar și ultima ființă anti-socială, care trăiește într-un apartament cu 3 câini și 10 pisici și spune că animalele au suflet mai bun decât oamenii, ar trebui să realizeze că nu ar putea exista pe planeta asta dacă nu ar interacționa, direct sau indirect, cu alte ființe umane. Numai cu necuvântătoare nu se poate, decât pe o insulă pustie poate, așa cum am mai spus. Așadar nu există egalitate între om și animal, iar asta nu înseamnă nicidecum desconsiderarea sau abuzul animalului, ci doar faptul că, la o adică (și în ultima vreme avem destule momente de acest gen) omul trebuie să primeze. 

Aud că viceprimarul Botoșaniului a primit amenințări cu moartea în urma eutanasierii a 230 de câini. Ăștia-s deraiații care blestemă pe forumuri și amenință cu iadul pe toți adepții eutanasiei. Eu cred că acești elevați s-au molipsit cu prea mult suflet de la minunații cățeluși, voi nu? După ce i-au privit intens în ochi. Semnul de mai mare sau egal pe care îl pun ei între animale și om ne dă de înțeles că n-are sens să interacționăm în niciun fel cu acești nebuni. Ducă-se în drumul lor cu sticleții lor cu tot. Vă dați seama câte amenințări cu moartea ar trebui să primească primarii și viceprimarii localităților în care se sacrifică animale pentru ca atât ipocriții zoofili cât și maidanezii să bage la stomac? Sau cu vânătorii ce facem, îi amenințăm cu moartea și pe ei? Dar cu ăia de la deratizare? Dar cu pescarii? Eu cred că acești caninofili vor pregăti în curând un hit list mai ceva ca mafia siciliană. Sunt prea mulți nenorociții ăștia care omoară animale, nu mai putem tolera așa ceva...

Știți ce este cu adevărat fascinant? Nu doar în România avem parte de aceste hilare flash mobs făcute de hipioții făr' de minte sau ocupație, mai nou au apărut și la Berlin sau Paris. Asta este culmea stupidității umane. Adică ăia care au 0 câini pe stradă militează ca noi să nu omorâm câinii, ci să-i ținem în continuare pe străzi! Asta îi fute pe ei grija, de maidanezii din România. Ei încearcă să decidă ce să facem noi în ograda noastră. Ei vor să hotărască soarta acelora care vor mai da nas în nas cu haite de câini pe stradă. Ei se întind pe asfalt, ca ultimii zevzeci și susțin reteritorializarea câinilor. Păi putem rezolva situația foarte simplu în cazul ăsta. Hai să trimitem toți câinii la ei, să-i reteritorializăm pe Champs-Élysées, de exemplu. Toată lumea ar trebui să fie mulțumită iar ei nu ar avea dreptul să se împotrivească unei astfel de inițiative, dacă nu se dezic de cele susținute în cadrul cretinului lor protest. Să-i salveze ei acolo pe toți. Să-i adopte, să le facă adăposturi, să-i și reguleze dacă vor. Ça va? Din păcate acesta este și efectul iresponsabililor care fac tot felul de petiții și grupuri online ce propagă peste granițe imaginea unei Românii sadice. Pun 2 poze cu niște căței morți și le povestesc străinezilor imbecili cum omorâm noi animale pe aici că n-avem ce face și ne plictisim și gata, rezultatul este garantat.

Și apropo de cazul Letea și de toți miloșii care reacționează la impulsul primei taste, împânzind internetul cu lacrimi și suspine: poate ar trebui să citiți și articolul ăsta. Nu spun că el ar prezenta adevărul absolut, nici vorbă. Susțin doar ideea că lucrurile nu stau mereu așa cum par ele la prima vedere și puțină circumspecție este foarte sănătoasă. Altfel riști să te comporți exact ca papagalul ideal pentru băieți șmecheri cum ar fi Kuki și ai săi, care profită de naivitatea și de sufletul tău curat pentru a salva 3 maidanezi și 5 cai (a se citi "a face bani").

Welcome to Zoomania!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

People with Kids