Un vero cavaliere: Alex Del Piero

Căpitanul lui Juventus Torino, deținătorul recordurilor de prezențe și goluri în tricoul bianco-nero al Bătrânei Doamne, a semnat astăzi prelungirea contractului cu încă un an. Alessandro del Piero are 36 de ani, dintre care 18 petrecuți la Juve și a jucat cele mai multe jocuri în Serie A după Javier Zanetti și Francesco Totti. 

Sunt un mare fan al lui de prin '94-'95, când i-am descoperit celebrul Gol alla Del Piero, acel șut în colțul lung, cu mult efect la vinclu, de multă vreme marcă înregistrată. Câștigător al Ligii Campionilor în 1996 cu Juve (având și alte două finale ratate la activ, care m-au întristat) și campion mondial cu Italia în 2006, Del Piero deține mai multe recorduri pe care mă voi abține să le enumăr aici, în ciuda înclinației mele către statistici. Este mult mai frumos să menționăm atașamentul lui pentru Juventus, alături de care a rămas chiar în sezonul 2006-2007, petrecut în Serie B. Ca un mare nobil ce este, Alex a declarat atunci, cu trimitere la denumirea de La Vecchia Signora (Bătrâna Doamnă) atribuită lui Juve încă din anii 1930: "Un vero cavaliere non lascia mai una signora"Cred că orice altă traducere este de prisos.

Îl puteți urmări pe Alessandro Del Piero pe Facebook. Este foarte activ și, la fel ca alți sportivi pe care-i urmăresc (cum ar fi tenismenii Nadal, Federer și Djokovic) nu lasă nicio urmă de îndoială că el este cel aflat în spatele tastelor. De exemplu, astăzi a fost la Juventus Arena, noul stadion al lui Juve care se construiește în locul lui Delle Alpi, apoi a postat această fotografie. Grazie, capitano!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele