Primul tribut U2 pe care l-am organizat (video I)

Am reușit să recuperez un document video care ocupă un loc special în cutia mea cu amintiri. Exact acum 7 ani am organizat la Ploiești prima cântare tribut U2, la care au venit oameni din 5 orașe. Oameni pe care abia îi cunoscusem. Au urmat alte 8 evenimente de acest gen, în București și Brașov, apoi două cântări tribut Urma. Dar parcă niciun astfel de gig nu a avut încărcătura emoțională a micului cenaclu iutist de la Muzeul de Istorie Prahova.

Mai multe s-au schimbat de atunci. Am luat kile în plus și am mai puțin păr, însă posed acum o chitară profesionistă la care cânt mai bine decât o făceam atunci. Nu că aș fi devenit vreun virtuoz sau o mare voce, dar cu siguranță am evoluat. Chitara verde Hora este istorie, la fel și tricoul negru pe care era imprimat U2 (el a ajuns în cele din urmă la una dintre fetele prezente atunci în sală). Locuiam la Ploiești, anul următor aveam să mă mut la București iar acum deja împlinesc 2 ani de Cluj. Am schimbat 2 locuri de muncă (parcă nu tocmai multe în 7 ani), am văzut U2 de două ori în concert, am mai publicat o carte despre ei și am vizitat Dublinul.

Aseară am revăzut filmarea de atunci, pentru care-i mulțumesc lui Andru - el ne-a tras pe bandă. Mai jos aveți și voi ocazia să vedeți sau să revedeți acele imagini. De asemenea îi mulțumesc Ancăi pentru că mi-a trimis fișierele video și oamenilor prezenți acolo, prietenii mei și acum: Adina, Evelina (alături de care am ajuns să cânt atât piese U2 cât și Urma), Laura, Michelle, Emil și Bogdan (alături de care am cântat Desire și autorul unei replici amuzante chiar la început, legată de vorbitul în microfon, veți vedea despre ce e vorba). Sorella și părinții mei au fost prezenți și ei. Îl salut și pe Claude, partenerul meu de chitară din ziua respectivă, pe care nu l-am văzut de vreo 5 ani. Asta în cazul în care va da vreodată peste acest articol.

Au existat chiar și reviews după această cântare. Îmi face plăcere să citez din cel scris de Anca (în engleză, pentru că targetul nu era autohton): "Behold the performers: Bogdan aka Bob, with a guitar, 3 chords and the truth, at his first live performance in front of a mike, plunging with ease into Bono's lower and middle range and stubbornly avoiding the falsetto, and Claudiu aka Claude aka Leviathan, the pro, also writer, with the know-how, the other guitar, a true mixing board and a pair of loudspeakers. They enchanted us with more than 30 songs sung and played with lots of talent and huge hearts".

Vizionare plăcută și distracție fără rețineri vă urez. Veți remarca destule momente în care vocea a fost praf sau backing track-ul asigurat de acel casetofon ieftin de-a dreptul hilar. Însă pentru noi a fost superb. Aceasta este doar prima parte a cântării (care oricum n-a fost filmată integral, pentru că am rămas fără casete); va urma și partea a II-a. Cine dorește fișierul video pentru colecția personală să-mi dea un semn.


Comments

  1. Ha , ha ce tineri eram. Si da man, aveai par mai mult.

    Pe cand un nou tribut :) ?

    ReplyDelete
  2. Nu stiu, Evelina imi tot zice si ea..
    Te astept mai des pe aici ;)

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele