Preocupări de oameni fără preocupări într-o lume tot mai defectă

Tata a lansat sintagma "preocupări de oameni fără preocupări". Bine, el o preluase de la un prof de-al său din liceu. 

Lumea asta parcă o ia razna de tot în ultima vreme. Dacă aș fi îndoctrinat religios mai că aș crede că se apropie Sfârșitul. Brrr. Din păcate (pardon, din fericire!) este vorba doar despre pura prostie omenească. Hai să ne amuzăm cu cele mai recente exemple.

Acum câteva zile locuitorii Romei erau îngroziți de un posibil cutremur care va distruge orașul din temelii. Așa prevestise unu' cică. Un număr foarte mare de oameni s-a învoit de la muncă și a plecat din oraș în ziua anunțată. Evident, singurele cutremure din ziua respectivă s-au înregistrat în paturile amorezilor romani care nu s-au speriat de bombe și au rămas în minunatul oraș să se iubească. Mai nou, a apărut un octogenar american, cu mintea plecată la plimbare pe câmpii însorite, care ne anunță că mâine, 21 mai 2011, vine Sfârșitul Lumii. Isus se întoarce pe Pământ iar prevestitorul ne spune până și ora exactă la care se va petrece marea minune. Fiți pe recepție deci, tunși regulamentar, cu unghiile tăiate și cu ceasurile potrivite. Oare ce e mai grav: faptul că există astfel de cimpanzei veseli care răspândesc tot felul de idei năstrușnice, faptul că media îi bagă în seama sau faptul că populația crede cretinismele debitate de aceștia?

Pe melagurile noastre, după cum povesteam ieri, am trecut de la câini la cai. Nu mai pot cu aceste flash mob-uri. Una două: flash mob. Asta e noua modă. E mișto să te dai un flower power din ăsta, cu suflet mare, care luptă pentru drepturile animalelor, dom'le. Acum urmează un blow job flash mob pentru caii de la Letea. Tot felul de cretini fără preocupări și cu mintea în pioneze ies în piețele publice cu lumânări aprinse pentru animale. Aștept cu răsuflarea tăiată și primul flash mob pentru oameni. Mai ales pentru ăia agresați de animale. De ce nu se fac și din astea? Păi e foarte simplu: n-are cine să le facă. Oamenii care posedă un intelect funcțional realizează că așa nu se rezolvă nimic iar ăia care iubesc animalele nu sunt interesați de semenii lor, oamenii. Ei pun semnul "=" sau chiar ">" între animale și oameni și de aceea, așa cum am mai explicat, ar merita să trăiască înconjurați de animale, în  junglă sau într-o societate utopică, unde să nu se poată baza în niciun fel pe factorul uman, pe care îl disprețuiesc atât de tare.

Și eu disprețuiesc foarte mulți oameni. Sunt la rândul meu îngrozit de câtă imbecilitate văd în jur. Uite, urmează imediat un nou exemplu. Cu toate astea nu consider umanitatea în ansamblu la un nivel inferior oricărei specii de animale. Numai ultimii oligofreni pot gândi așa. Cică au fost otrăviți niște câini vagabonzi, în comuna Roșu, județul Ilfov. Bineînțeles, toată presa a titrat "MASACRU!". Hai nu zău? De ce nu scrieți la fel de oripilați și despre zecile de mii de oameni agresați de câini? Acei câini au fost otrăviți tocmai pentru că nu se stabilește odată cadrul legal pentru eutanasierea fără chinuri a acestor animale iar oamenii au ajuns la capătul răbdării. Se vor întâmpla tot mai multe execuții similare dacă societatea, în ansamblul ei, nu acceptă odată că singura soluție pentru a elimina câinii nimănui este extincția lor. 

Este halucinant faptul că (dacă e să mă iau după lamentabilii știriști din România) persoanele răspunzătoare de otrăvirea câinilor riscă pedeapsa cu închisoarea între 6 luni și 3 ani! De bine că vă spuneam recent că javrele de pe străzi au mai multe drepturi decât oamenii. Apropo de riscuri, eu i-aș întreba pe ăștia (nici eu nu mai știu pe cine, urlu ca un maidanez la lună) ce riscă un câine care mușcă pe stradă un om? Va fi el luat de pe stradă și pus undeva la conservare, fie și în stare vie, pentru totdeauna? Ce riscă Kaka "Kuki" Maka ăsta de la Vier Pfoten, de exemplu, dacă animalele pe care el le lasă pe străzi sau le returnează acolo atacă cetățeni? Ce riscă politicenii care nu reglementează dracului odată cadrul legal și mijloacele prin care să dispară câinii de pe stradă? O mare sulă riscă toți ăștia. O sulă de maidanez. Nu riscă nimic. Dar noi dacă eliminăm prin mijloacele proprii, în disperare de cauză, niște animale care produc N probleme și 0 beneficii, niște animale pe care nu le vezi libere prin nicio țară de la unguri încolo, putem face pârnaie. Sublim sau ce?

Încheiem acest amuzantă incursiune prin tenebrele creierilor nivelate cu o poantă spusă azi de cei de la TNR: "Iubitorii de animale sunt îngrijoraţi că, în urma Apocalipsei de mâine, vor muri toţi caii din Deltă. Trebuie să facem ceva să împiedicăm măcelul."

Da, hai la flash mob!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?