Noul erou al Clujului este un american: Tyler Morris

Astăzi a avut loc meciul al 6-lea al finalei campionatului național de baschet, dintre U Mobitelco Cluj și CSU Asesoft Ploiești. Am mai povestit aici, după al 4-lea meci al finalei, la care am asistat. Clujenii aveau nevoie de o victorie pentru a câștiga titlul și a opri dominația ploieștenilor, campioni ai ultimilor 7 ani. În ultima secundă, la scorul egal 61 - 61, americanul Tyler Morris a aruncat la coș din propria jumătate, marcând mai ceva ca-n NBA și aducând titlul la Cluj! 

Efectiv incredibil acest final de meci. Îmi pare rău că n-am fost în sală așa cum planificasem, dar n-am mai prins bilet. Ieri s-au pus în vânzare, când eram la job, epuizându-se ultra rapid. Cine este acest Tyler Morris? Habar n-am, pentru că nu prea le am cu baschetul. Înțeleg că a venit în acest sezon de la echipa Boston University. Când îl vezi ai spune că e jucătorul de baschet atipic și oarecum uncool: doar 1.88 m, frizură de teenager și ghete roșii care par un pic din alt film. Dar iată că Morris a intrat deja în legendă, nu doar prin incredibilul coș marcat în ultima secundă, ci și prin prestația sa din cele 6 jocuri ale finalei. A adus titlul la Cluj după 15 ani și prin asta ne-a cucerit definitiv pe noi ăștia de pe aici, fani vechi și noi ai echipei. 

Iată fabulosul coș marcat de Tyler (tocmai a declarat că o singură dată îi mai intrase o astfel de aruncare, dar nu într-un astfel de meci). Asesoft să stea o tură de data asta, e posibil să ți se aplece după 7 titluri la rând, trebuie consumate cu moderație.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele