Noul erou al Clujului este un american: Tyler Morris

Astăzi a avut loc meciul al 6-lea al finalei campionatului național de baschet, dintre U Mobitelco Cluj și CSU Asesoft Ploiești. Am mai povestit aici, după al 4-lea meci al finalei, la care am asistat. Clujenii aveau nevoie de o victorie pentru a câștiga titlul și a opri dominația ploieștenilor, campioni ai ultimilor 7 ani. În ultima secundă, la scorul egal 61 - 61, americanul Tyler Morris a aruncat la coș din propria jumătate, marcând mai ceva ca-n NBA și aducând titlul la Cluj! 

Efectiv incredibil acest final de meci. Îmi pare rău că n-am fost în sală așa cum planificasem, dar n-am mai prins bilet. Ieri s-au pus în vânzare, când eram la job, epuizându-se ultra rapid. Cine este acest Tyler Morris? Habar n-am, pentru că nu prea le am cu baschetul. Înțeleg că a venit în acest sezon de la echipa Boston University. Când îl vezi ai spune că e jucătorul de baschet atipic și oarecum uncool: doar 1.88 m, frizură de teenager și ghete roșii care par un pic din alt film. Dar iată că Morris a intrat deja în legendă, nu doar prin incredibilul coș marcat în ultima secundă, ci și prin prestația sa din cele 6 jocuri ale finalei. A adus titlul la Cluj după 15 ani și prin asta ne-a cucerit definitiv pe noi ăștia de pe aici, fani vechi și noi ai echipei. 

Iată fabulosul coș marcat de Tyler (tocmai a declarat că o singură dată îi mai intrase o astfel de aruncare, dar nu într-un astfel de meci). Asesoft să stea o tură de data asta, e posibil să ți se aplece după 7 titluri la rând, trebuie consumate cu moderație.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)