Îmi plac doar doi dintre bloggerii români mari și tari

Mă voi referi doar la cei pe care-i putem numi bloggeri în cel mai pur sens al cuvântului, deveniți cunoscuți exclusiv prin blog, nu și la persoanele publice care scriu pe bloguri personale. Sunt oarecum la curent cu ăștia care iau premii ale blogosferei și care au cel mai mare trafic, număr de comentarii etc. Dintre ei, doar doi mi-au atras atenția și-mi face plăcere sau sunt interesat să-i citesc.

Este vorba de VisUrât și Dono. Pe primul chiar l-am citit aproape zilnic în ultimele luni și uneori comentez articolele. Dono s-a cam dat la fund, văd ca n-a mai postat de vreo lună jumate. Spre deosebire de VisUrât, Dono are mai mult umor, dar mă regăsesc mai mult în articolele primului. De fapt nu cred c-am citit vreodată ceva pe blogul Visului cu care să nu fiu de acord.

Restul marilor bloggeri? Nu-s pentru mine. Sunt câțiva extrem de vulgari și misogini, însă văd că asta prinde. Mici frustrați care ne anunță relativ des cât de mare o au, cât de mult fut ei, ne spun că dragostea e pentru fătălăi și că mai toate femeile sunt curve. Din astea. Bineînțeles, mamele și surorile ăstora sunt mai pure decât virginele care tocmai îl întâmpină pe Bin Laden. Nu-mi plac nici măcar numele pe care unii și le aleg pentru blog, sunt foarte uncool. Arhi, Piticu, Zoso? Moartea pasiunii. Legat de Zoso, el cică ar fi cel mai tare, unicul, maharajahul blogosferei. Așa spune el. Părerea mea este că are un blog absolut banal, cu articole de maxim 10 rânduri, dar a fost băiat deștept și s-a băgat în treaba asta de la începuturi. A fost un pionier al blogosferei din România și acum a ajuns să trăiască din asta. Bravo lui. Și VisUrât trăiește din blog, dar măcar el scrie, spre deosebire de Zoso care mai mult postează. 

Știu ce vor spune unii acum. "Ai scris articolul ăsta ca să-ți faci trafic". Mă nu, l-am scris pentru că l-am considerat un subiect. Oricum, traficul meu e cam același de ani buni, a rămas neafectat în linii mari chiar când am fost pomenit pe blogurile unor persoane publice. Apoi vor mai spune "Ha, te oftici că n-ai și tu traficul ăstora pe care-i critici". Asta da, chiar așa e. Normal că mă oftic, fără mișto. Chiar și voi vă ofticați, dar poate nu v-ați dat încă seama. Păi vă imaginați un job mai tare ca ăsta? Băieții ăștia scriu pe blog și câștigă lunar câteva mii de euro, din reclamele pe care anumite firme aleg să le posteze pe blogurile lor. Probabil că vine firma X și zice "Ia, măi băiatule, ce trafic ai tu zilnic? Și câți comentează articolele tale? Aha, bun. Păi uite, pune-ne și nouă bannerul ăsta la tine pe blog și-ți dăm câteva sute de euro pe lună. Ce zici?" Te-ai scos frumos dacă atragi câțiva din ăștia. 

În schimb nu mă oftic strict legat de calitatea articolelor mele vs. ale altora mai cunoscuți. Pe ei îi citește atâta lume pentru simplul motiv că a auzit cumva de ei, iar acum e suficient să lanseze o temă de discuție, în nu mai mult de o frază, și vor avea asigurate zeci sau sute de comentarii. E ca-n muzică, dacă vreți. O trupă cum ar fi Kings of Leon câștigă niște premii Grammy dar din punct de vedere liric sau melodic nu-i cu nimic peste o trupă de-a noastră, cum ar fi Urma. Numai că de KOL știe toată planeta iar de Urma numai noi.

La final vă recomand și scrierile unei figuri publice. Nu-i ratez niciun articol și uneori comentez. Este vorba de blogul iute și piperat al lui Adrian Georgescu. Atenție, nu scrie doar despre sport.

Comments

 1. mie imi place dono, are mult umor si ma binedispune. stiu ca a luat o pauza (am citit un raspuns de-al lui pentru cei care il intrebau ce se intampla). Spunea ca s-a hotarat sa petreaca mai mult timp cu familia, ca blogul ii manca mult din timpul liber pe care il avea si asa putin.
  Pe Zoso nu il citesc, cred ca am intrat odata, dar toate parerile "mai avizate" pe care le-am auzit sunt identice cu a ta, e slab. Eu mai citesc pe cabral, insa in ultima vreme se ocupa mult de campanii de ajutorare, ceea ce e de laudat.
  acum, tie iti doresc sa ajungi sa traiesti din blog sau dintr-o activitate care sa iti faca placere cu adevarat si in urma careia sa ai satisfactii!

  ReplyDelete
 2. Buna analogia cu muzica (KOL si Urma), e exact aceeasi situatie. Si de apreciat ca recunosti ca "te oftici". Sentiment normal pentru oricine, mai ales ca si eu sunt de parere ca le esti superior dpdv al continutului. Doar notorietatea face diferenta la trafic. O sa incerc sa comentez mai des. Bafta in continuare!

  ReplyDelete
 3. Merci Adrian, te astept cu interes ;)

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?