Homo (mai mult sau mai puțin) sapiens vs. canis lupus familiaris

Ce s-a mai întâmplat în țara de poveste a maidanezilor de când n-am mai vorbit despre ei? Vom face o scurtă recapitulare. Mi-e teamă că foarte curând vom ajunge să ne închinăm la acești câini care în stilul ăsta ar putea deveni specia la putere pe acest tărâm mioritic.

În Parlament se tot amână aprobarea unei legi care, vezi doamne, ar permite eutanasierea, numai că este atât de plină de ambiguități încât n-are sens s-o pomenim. Prin țară oamenii au început să execute câinii prin diverse mijloace, fie mai deontologice, fie mai interlope. Asta în timp ce asistăm la numeroase mitinguri desprinse parcă din parodii nereușite, în care tot felul de zoofili plecați cu sorcova la mari depărtări aprind lumânări și depun coroane pentru maidanezi. Sărăcuții de ei (la oameni mă refer). Mircea Badea era să fie făcut franjuri de o haită de câini, pe care declară că i-ar fi omorât fără să clipească de ar fi putut. Dar cică nu e adeptul eutanasierii în masă, ci al sterilizării (sanchi: între noi fie vorba, asta este politica trustului din care face parte). Iar la Botoșani s-au eutanasiat zilele astea câteva sute de câini într-un adăpost, prilej cu care Poliția Animalelor s-a autosesizat (ce mă?!) Ce credeți, băieții ăștia se autosesizează și când animalele produc atâtea belele în viețile oamenilor? Mă nu. 

Iată acum, concret, de ce suntem o țară de primitivi și de imbecili înfiorători, care nu știu să-și facă ordine în propria ogradă și nici să profite de pomenile care li se oferă (una ar fi resursele turistice, iar alta chiar acești câini vagabonzi, care în multe cazuri beneficiază de privilegii mai ceva ca homo sapiens).
 • Dacă un câine agresează un om, acel câine nu va păți nimic, nici nu va fi eutanasiat pe loc (așa cum se procedează în Occident) și nici nu va exista vreun ONG sau vreo persoană fizică, din asta mare iubitoare, care să-și asume răspunderea pentru el. În schimb dacă un om dă în cap unui câine, este pasibil de amenzi drastice, sancțiuni sau chiar pârnaie. Iată și un exemplu concret: medicului veterinar care a executat câinii de la Botoșani îi este amenințată licența de liberă practică, de către această aberație oengistă numită Poliția Animalelor. Aud că e posibil să se aleagă și cu dosar penal. "Suntem o țară ciudată", spune draga mea prietenă Steli. Eu cred că este un cuvânt mult prea blând pentru acest shithole numit România. Un interminabil spectacol grotesc, asta-i țara în care trăim.
 • Există parcuri în care nu este permis accesul cu animale de companie. Sau în care nu ai voie să calci pe iarbă. Maidanezii în schimb umblă nestingheriți pe acolo, nimeni nu-i ridică, nimeni nu-i deranjează. Cine are mai multe drepturi?
 • Dacă dai o petrecere și deranjezi vecinii noaptea, poți fi amendat pentru tulburarea liniștii publice. Dacă o haită de câini (sau fie numai unul) îți sparge creierii în toiul nopții și nu te lasă să dormi, ce se întâmplă? Absolut nimic. E vreun ONG tras la răspundere? E amendată cumva fata bătrână care le dă de mâncare la colțul blocului? Nici vorbă.
 • Există atâtea asociații de protecție a animalelor și niciuna de protecție a oamenilor agresați de animale. În mod haios, cuvântul "animale" se referă doar la câini și ocazional la pisici, în viziunea acestor organizații. Oare luptă ele și pentru speciile aflate pe cale de dispariție și care sunt utile omului sau ecosistemului din care fac parte? Cred că nu. La noi protecția se referă aproape în mod exclusiv la maidanezi. Și de ce îi protejăm oare? Ce produc ei? Păi bani, asta produc și nimic altceva. Bani pentru oengiști. 
 • Știrea cu eutanasierea câinilor din Botoșani a apărut pe prima pagină a unui ziar local. În același ziar, știrea despre decesul unei persoane într-un parc a apărut la coadă. 
 • Sunt foarte mulți cei care pun câinii pe picior de egalitate cu restul oamenilor sau chiar mai presus decât ei. Ăștia urlă și se vaită la orice "atrocitate" împotriva maidanezilor dar îi doare fix în ale lor bitch pussies în legătură cu zecile de mii (repet, nu e o exagerare: zecile de mii) de oameni agresați de câini.  Acest lucru denotă probleme psihice foarte mari. Spiritualii și elevații ăștia blestemă pe forumuri și pe site-uri pe toți adepții eutanasiei și afirmă chiar că un câine e mai important, mai curat la suflet, decât un om. În cazul ăsta, eu le doresc ca atunci când sunt bolnavi să nu poată apela la alți oameni care să-i ajute, ci doar la câini, care să le lingă rănile, la propriu. Le doresc să nu-și poată procura cele necesare traiului de la alți oameni, ci doar de la câini. Să nu lucreze cu oameni, să nu fie ajutați de oameni, să nu comunice cu oameni, să nu călătorească în vehicule conduse de oameni și completați voi interminabila linie punctată. Pe scurt, le doresc să trăiască doar înconjurați de câini și absolut independent de alte ființe umane. Însă acest lucru n-ar fi posibil decât dacă s-ar izola pe o insulă pustie, unde și-ar putea petrece zilele însorite lingând maidanezi sub coadă. 
 • Toate pizduțele lipsite de discernământ, în lipsa oricăror argumente care să susțină existența pe străzi a câinilor fără stăpân, îți vor băga la înaintare câteva șabloane absolut retardate. Ce spun ele? "Criminalilor, nu-i putem omorî, au și ei suflet". Corect, au. Pe bune acuma. Au aceeași cantitate de suflet ca toate lighioanele care te deranjează și pe care le stârpești fără să clipești, cum ar fi muștele, țânțarii, gândacii, șobolanii și multe altele. Câinii ăștia au suflet așa cum au și oile, vacile, porcii sau găinile cărora le iei gâtul fără nicio milă pentru a le mânca. Și din care, a dracului barbarie, se prepară chiar cărnița pe care o mânăncă minunații maidanezi, ei nefiind ierbivori de fel. Ce mai spun acești caninofili? "Să facem adăposturi și adopții". De acord, dar uite în ce condiții. Adăposturile să se facă exclusiv pe banii voștri, din donații, pe care le-ați putea mobiliza în loc să pierdeți vremea cu mitinguri mega-penibile. Iubiți cățelușii? Foarte fumos, săriți cu banu' dacă vreți să-i țineți în viață. Cum puteți avea nenorocitul tupeu să pretindeți bani de la stat, banii mei și ai altuia care nu vrea câini, cu atât mai mult cu cât țara asta se duce de râpă și n-are bani pentru spitale? Iar adopțiile să se facă într-un cadru legislativ drastic, pe care l-am mai detaliat și cu care nu mai pierd vremea acum. În țările civilizate există două principii fundamentale de la care pleacă orice acțiune în legătură cu animalele nimănui: 1. 0 animale în stradă. 2. 0 animale ținute în adăposturi pe banii contribuabilului mai mult de 7-14 zile. Nicio societate funcțională nu-și permite să-și bată joc de banii cetățenilor și să-i dea pe curul unor animale absolut inutile. "Nu e vina câinilor că-s pe străzi!" Mă, așa e, ești foarte perspicace. Dar uite, dacă ar scăpa toate animalele sălbatice de la un zoo, ar trebui să le adunăm cumva de pe străzi, deși nu e vina lor că sunt acolo, suntem de acord măcar aici? Dacă nu e vina maidanezilor că-s pe străzi asta nu înseamnă că trebuie să rămână acolo, repetenților. 
 • S-au creat tot felul de grupuri online care manipulează crunt tot felul de naivi fără ocupație și creieri de prin străinătățuri unde nu vezi picior de câine vagabond pe stradă, așa că pe ei îi regulează grija de câinii de prin România. Pune două poze cu niște câini morți, pune niște titluri bombastice legate de crimele și maltratarea animalelor și gata, orice cretin care citește va fi convins că noi pe aici prin România prindem mâțe să le scoatem ochii și cățeluși să-i spânzurăm de ouă, asta în timp ce sute de oameni sunt atacați zilnic de către câini în mijlocul comunităților urbane. 
 • Circulă un citat pe toate forumurile, propagat din tastă-n tastă, ca de niște gâgă, de către toți iubitorii de câini vagabonzi care vor să pară citiți și elevați. Iată despre ce este vorba. Mahatma Gandhi: “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated”. Ne-au încuiat, ce mai. Cred că sesizez chiar și câte o lacrimă în colțul ochilor voștri. Cine le explică ăstora că nenea Gandhi (sunt sigur că mulți dintre cei care-l citează cred că e o tanti) se referea de fapt atât la schingiuirea nejustificată a animalelor cât și la dezvoltarea unui mediu propice în care ele să existe? Atenție, nu libere pe străzi! Să le explicați totodată și faptul că ești mai nepăsător cu soarta unui animal pe care-l lași să trăiască de nebun pe străzi decât dacă îl adormi cu o injecție. Puteți încerca, însă nimeni nu va pricepe. Ei știu una și bună - nu eutanasierii! De ce? Pentru că astfel se simt elevați, ei pe ei înșiși. Pentru că asta consideră ei a fi civilizația de fapt, haite de câini și de căcați pe străzi, ca-n India, dar fără crime, frate! Așa cum am mai spus, omorâm atâtea catralioane de alte animale, fără niciun rictus pe față, dar de câini nu ne putem atinge, poate cel mult să ne închinăm la ei. Pentru că prin animale defulează lipsa de afecțiune de care au parte acești săraci cu duhu' care le apară. Pentru că au impresia că Dumnezeu le iartă păcatele dacă au grijă de câini. Pentru că nu realizează că dacă ar dispărea toți câinii de pe străzi ei, iubitorii de animale, nu ar suferi nici măcar 2 zile, în schimb s-ar putea bucura în sfârșit de un oraș curat și lipsit de pericole. Pentru că nu realizează că ar salva mulți oameni de la stres, răni, boli sau chiar de la moarte. Pentru că, sumarizând, sunt idioți și bolnavi, probabil chiar la modul propriu-zis, patologic.
 • Am putea exporta toți maidanezii ăștia în Asia, acolo unde păcătoșii ăia fără suflet îi consumă la masă (ptiu, drace, primitivi mai sunt!) Sau, în orice caz, pe ăia sănătoși care ar putea fi mâncați. Nu numai că am scăpa de o mare parte, dar am face și un ban! De ce nu o facem? Pentru că suntem proști, niciodată nu am știut să profităm de absolut nimic. Proști făcuți grămadă. 
Ce cred eu? Vor trece foarte mulți ani până când câinii vor dispărea de pe străzile României. Ne vom fute între noi în vorbe pline de ură, în medii virtuale și nu numai. Vom defula ca apucații pe unde apucăm. Există deja un război între cele două tabere deja bine conturate, pro și contra eutanasierii. Politicienii și ONG-urile își vor vedea în continuare interesele materiale, fără a le păsa câtuși de puțin de cetățeni și aburindu-i la infinit cu frecțiile legate de sterilizare și adăposturi. Diverși politicieni care frizează imbecilitatea cruntă ne vor spune cum putem "transforma câinele comunitar în câine utilitar care păzește parcarea". Am încheiat citatul. O să mai apară câte un edil local sau doctor cu coițe, care va acționa concret și eficient, dar îi vor da și lui în cap precum a pățit-o cel din Botoșani. Iar în timpul ăsta maidanezii vor mișuna pe străzi și se vor înmulți mai departe, iar oamenii exasperați îi vor elimina din jurul propriului habitat prin tot felul mijloace, mai toate dintre ele de nepreferat unei eutanasieri autorizate. Dacă asta e protecția pe care unii aleg s-o ofere câinilor, atunci așa să fie. 

Comments

 1. Hmm... Pot sa te intreb ceva?

  Sa zicem ca pot.

  Cu eutanasierea aurolacilor ai fi de acord? Nici ei nu produc banii, sunt de multe ori FOARTE periculosi si nu pot fi tinuti sub control in nici un fel.

  Nu ii aduc pe caini la acelasi nivel cu oamenii, nici nu ii apar si chiar inteleg ce spui, doar ca sunt putin socata si poate amuzata de felul in care vorbesti despre ei, cu o inversunare care tocmai ca ii plaseaza pe picior de egalitatecu omul. Le atribui cumva o atitudine aproape malefica, ceea ce poate fi intalnit exclusiv la oameni.

  ReplyDelete
 2. Da, as fi de acord cu eutanasierea aurolacilor care omoara oameni. Absolut. Daca exsita din astia. Daca nu, nu. Dar cum legal nu se va aproba asa ceva, hai sa zicem ca s-ar putea face in stilul lui Keanu Reeves din Street Kings.

  Doi la mana, afla ca tocmai ai pus semn de egalitate intre cainii de pe strada si oameni, fie ei aurolaci, prin insasi intrebarea ta retorica, a carei nuantare ulterioara inseamna fix pix.

  Trei la mana, am mai spus-o de multe ori: inversunarea mea este in mare parte la adresa oamenilor care perpetueaza aceasta situatie si mai putin la adresa cainilor in sine, care intr-adevar nu au nicio vina, asa cum urla aparatorii lor, numai ca plaseaza foarte prost in context aceasta idee. Cainii sunt pe strazi si acum pentru ca nu se vrea evaporizarea lor. E simplu. Daca s-ar vrea, s-ar face. Omenirea a trimis oameni pe Luna acum 50 de ani, cu siguranta este in stare sa elimine niste animale de pe strazi daca isi pune mintea. Dar de la politicieni, la oengisti si pana la toti cretinii care aprind lumanari prin pietele publice pentru maidanezi, nu se vrea eliminarea lor.

  Iar in ultimul rand, nickname-ul tau imi da de inteles ca nu are niciun sens, dar absolut niciunul, sa mai discutam pe tema asta.

  Spor.

  ReplyDelete
 3. Am spus deja ca te inteleg, am avut si eu probleme cu cainii, dar nu poti sa ii acuzi pe oameni ca nu se pot desprinde de latura lor sensibila, pentru ca nici tu nu te poti desprinde de latura ta pragmatica. Ei -aparatori animalelor- sunt la o extrema, iar tu esti la cea diametral opusa, cu nimic mai benefica decat cea dintai.

  Oricum, ai dreptate, nu are sens sa discutam pe seama subiectului si ar fi cel mai bine sa nu postezi acest ultim comentariu pe blog. Am experimentat si eu datul cu parerea...

  ReplyDelete
 4. Ne dam cu parerea pentru ca putem cel mult sa mobilizam energiile intr-o anume directie, azi unul, maine altul, in diverse medii, pana se va face odata ceva concret si eficient. Concret eu nu am ce sa fac, deja dau bani la stat si din acei bani ar trebui sa mi se asigure mie si oricarui cetatean roman confortul si siguranta pe strazi. Acestea nu sunt un moft, ci niste privilegii elementare intr-o tara normala.

  Stii ce este infiorator, din punctul meu de vedere? Ca latura asta sensibila a iubitorilor de maidanezi pe care o pomenesti tu se manifesta in privinta unor animale de pe strada, inutile si cu care ei nu au nicio legatura, insa nu si in privinta oamenilor care au N probleme cu acesti caini, unii dintre ei chiar grave. Adica esti sensibil cu o caine paduchios de pe strada dar nu si cu un om care sufera. Asta nu voi putea intelege niciodata. De asta spun ca acesti deraiati pun cainii mai presus ca oamenii si, prin urmare, ar trebui sa aiba exact viata pe care le-am descris-o in articol. Altfel sunt niste ipocriti, pentru ca, vor-nu vor tot la oameni se intorc.

  Ok, s-au eutanasiat 200 si ceva de caini la Botosani. Asa si? Pentru asta este nevoie de noi mitinguri si lumanari aprinse pentru caini? In ce era si in ce lume traim? Este ca si cum as avea eu un hamster si, daca aud ca avut loc o deratizare pe la subsolul blocului, incep sa sufar pentru acei sobolani si ma duc sa pichetez primaria, cu hamsterul meu inofensiv pe umar.

  Acum nu ma cert cu tine, vorbesc la modul general. Este inadmisibil ca in tara in care au murit deja oameni mancati de caini, ca in epoca medievala, se mai pune macar problema sa nu eliminam acesti caini de pe strazi, prin orice metoda si cu cheltuieli cat mai mici din banul cetateanului. Acest lucru trebuia facut nu acum, nu ieri, ci acum 20 de ani. Asa ca atunci cand un oengist vine si ne prezinta niste metode total ineficiente de a elimina cainii de pe strada si afirma ca "in felul asta, in 3-4 ani nu vom mai avea caini", el insulta practic intreaga populatie a acestei tari, in timp ce in alta, mai civilizata, ar putea avea dosar penal cu mai multe capete de acuzare, printre care deturnare de fonduri si vatamare corporala grava, a tuturor acelora care, in astia 3-4 ani pe care ii estimeaza necrazand nici macar el ce spune, vor mai fi agresati de caini.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele