Două finale

Ambele s-au disputat aseară. Prima dintre ele, finala turneului de tenis de la Roma dintre Djokovic și Nadal, urma să fie transmisă de DigiSport Plus, dar ploaia romană, implicit amânarea meciului, a încurcat grila postului și până la urmă nu l-au mai dat. Păcat. Djokerul l-a învins pentru a 4-a oară anul acesta pe Nadal, având 39 de victorii în ultimele 39 de meciuri (37 în acest sezon), iar eu revin și spun că niciodată clasamentul ATP nu a fost mai mincinos ca acum.


Din 2004 începând, doar doi jucători de tenis au fost no.1 în acest clasament: Federer și Nadal. Novak Djokovic pare a fi primul tenisman care îi lasă în urmă pe cei doi. Cred că e o chestiune de timp până va ajunge pe locul 1. E posibil să dezvolte o rivalitate și mai spectaculoasă cu Nadal (față de celebra deja Nadal - Federer), Nole și Rafa având vârste apropiate. Vom vedea în timp. Oricum, apariția sa în prim plan este foarte benefică pentru tenis, în condițiile în care Federer este la apusul carierei, iar asta se vede în jocul și în rezultatele sale. La Roland Garros pariez tot pe Djokovic; se anunță un turneu foarte interesant.

A mai fost o finală aseară, generic numită așa: meciul de fotbal Oțelul - Timișoara care a cam decis titlul de campioană. Va merge în premieră la Galați. Mă bucur pentru această echipă și totodată pentru insuccesul bivolului Iancu, acest mult prea vocal președinte. Nu-i nimic, se poate bate la titlu în continuare: cu Gigi, pentru medalia de campion al discursurilor televizate. Ceva îmi spune că în curând putem asista la premiere mondiale gen același om în direct prin telefon la două televiziuni, în același timp. Apropo, Iancu n-a mai obiectat aseară împotriva arbitrajului. "N-au fost probleme de arbitraj", a spus el. Normal că nu ai probleme când arbitrul îți iartă doi jucători de eliminare.

Hai, Iancule, lasă-i să se pregătească de Champions League. Tu oricum joci fotbal doar prin tribunalele sportive. Dacă Oțelul pică-n grupă cu Barça fac orice să ajung la meci. Ar putea veni să joace pe Cluj Arena, dar Bucureștiul e mai aproape de ei.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele