Djokovic este nr.1 în tenisul mondial

A fost un weekend încărcat în evenimente sportive. Se stabilesc campioanele la fotbal: Milan a cucerit Lo Scudetto după 0-0 la Roma (am văzut meciul - orice revedere cu Olimpico, după ce-ai fost acolo, e specială). Manchester a bătut pe Chelsea cu 2-1 și e practic campioană (am urmărit meciul până la 2-0, apoi am dat la pe tenis). Barcelona a bătut și ea și are nevoie de un singur punct în ultimele 3 meciuri pentru a fi campioană (asta dacă Real bate tot). Deci cazul e cam rezolvat. 29-4-2 este linia de clasament a Barçei, ce ziceți de asta?

Dar să revenim la tenis. Ieri am urmărit semifinala Masters-ului de la Madrid, patronat de Țiriac, dintre Nadal și Federer. Rafa i-a tras-o iar și are 16-8 în meciurile directe cu cel mai mare tenisman din istorie, care se va retrage cu regretul că e unul care l-a cam bătut pe unde l-a prins. Este evident că Federer nu-l mai ajunge. Păcat că are ieșiri lipsite de fair-play; sâmbăta seară mi-a arătat din nou că este un arogant. Însă cum orice naș are un naș la rândul său, trebuie să spun că Nole Djokovic este cel mai bun la momentul actual. Nu și oficial, în clasamentul ATP, dar când îl bați pe liderul mondial Rafael Nadal de 3 ori în 3 finale succesive, dintre care asta ultima chiar pe zgură unde Rafa e maestru, lucrurile sunt clare. Nole tocmai a câștigat finala de la Madrid cu 7-5, 6-4. La ora actuală eu zic că este numărul 1. Iar meciurile Djokovic - Nadal sunt the new shit, s-a văzut în seara asta că o astfel de partidă este deja peste clasicul Federer - Nadal. Foarte spectaculoasă a fost finala, iată aici o mostră. Când vezi așa ceva cu greu mai poți comuta la finalul meciului pe Gaz Metan Mediaș - Steaua.

Comments

 1. Nu credeam ca Djokovic il poate bate asa clar pe Nadal pe zgura. Sper sa se mai schimbe situatia in lunile urmatoare...desi locul 1 e ca si luat de Djokovic.
  Si pe mine m-a cam scarbit Federer cu aroganta lui. S-a luat de arbitru gratuit, desi cred ca si el stia ca nu are dreptate.

  ReplyDelete
 2. Djokovic: 32 meciuri, 32 vicotrii în 2011.
  Nadal avea 37 victorii consecutive pe zgură.

  Atât și am spus multe. Iar eu chiar sunt fan Rafa :)

  Începe turneul de la Roma, tot pe zgură, apoi vine Roland Garros-ul, dacă nu ma înșel.

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele