Cum se face o emisiune despre fotbal la GspTV

Se dă una bucată operator telefonic moderator, numit Silviu Tudor Samuilă. Pentru simplificare, îi vom spune Muilă, se potrivește și cu mecla și mai ales cu atitudinea. Se dă una bucată femelă, numită Anda Banu, care de la dejecțiile pe care le auzea când transmitea de la buza terenului a trecut la cele pe care le aude la patronii echipelor de fotbal. Măcar e mai comod acum, stă pe scaun în studio. Uneori avem și un invitat în studio, dar el nu prezintă importanță.


Atenție, începe emisiunea. Nu trec 120 secunde până când Muilă spune, invariabil: "Hai că-l avem la telefon pe Gigi Becali". Și cam asta e tot. Cum, s-a terminat? Da. Însă nu emisiunea, ci defășurătorul ei, mai degrabă. Momentul numit "Prin telefon - Gigi Becali", devenit un laitmotiv grotesc al majorității emisiunilor sportive, poate ține chiar și o oră, timp în care cei din studio ascultă îndobitociți cuvintele rostite de acest personaj halucinant, despre care străinii ajunși în România cred că este chiar președintele țării (nu e o glumă), atunci când văd mediatizarea la care este supus. Uneori comentează spusele acestui cancer al mediei românești, alteori și-o iau chiar și peste bot când acesta are toane. Muilă va cere la un moment o binecuvântare: "Domnu' Becali, vă rog eu mult, trebuie să luăm puțină publicitate, vă sunăm din nou după".

Când Becali nu poate fi contactat (de exemplu chiar în acest moment e în zbor spre Cluj, unde mâine vreau să și-o ia de la CFR și să rateze Europa League la toamnă - voi fi la meci) se folosesc imagini înregistrate cu el sau se comentează "declarațiile" sale. Chiar aș fi curios care este ponderea pe sticlă a acestui personaj, fie direct, înregistrat sau comentat numai, în cadrul unei singure emisiuni. Pariez bani grei că este peste posesia medie a Barcelonei din sezonul care tocmai se încheie.

Gigă Popescu a fost aseară în studio, alături de Cristina Neagu (nu mă uit la handbal, dar ființa asta este minunată) și i-a bătut obrazul lui Muilă, pentru că promovează doar non-valori în emisiune (eu i-aș include aici și pe verii lui Gigi, cu care Popescu e prieten, dar să trecem peste). Care credeți c-a fost replica moderatorului-telefonist? Hai că nu va fi o surpriză pentru nimeni. Asta se cere, asta se dă, fraților! Pentru detoxifiere, dați pe Digi la Fotbal European cu Andrei Niculescu și Ilie Dumitrescu.

Comments

  1. eu deja m-am saturat de personajul asta, asa un lingau mai rar. Chiar ma gandeam ca atunci cand nu il are pe Becali, ii are pe verii lui. pupa baiatul asta fix unde trebuie numai sa ii fie bine.si are rating mare, sunt sigura. Nu stiu daca ai observat ca o perioada Becali (Gigi) nu mai intra la sport.ro. un prieten, care lucreaza acolo ne-a dezvaluit si secretul: nu il suporta pe banciu si a spus ca pana nu pleaca ala din post nu intra. Cine tocmai a plecat de la sport.ro: Banciu. Cine intra in direct: Gigi. Poate ca se cere, dar publicul se si educa, atunci cand nu era Becali nu se mai faceau emisiuni? Observ cu tristete ca, daca nu il au pe Becali, care sa abereze vrute si nevrute, nu stiu ce sa faca, nu stiu sa tina un dialog, sa modereze, ca doar asta e functia lor. Cat despre Anda Banu, actuala Goian, mi se pare asa penibila si total insipida. Tot ma gandesc de cine a fost ea infipta acolo, ca nu era in stare sa puna o intrebare cand transmitea dupa meciuri.

    ReplyDelete
  2. Mda, stiu cazul Banciu. Ma intreb uneori cum ar fi, prin absurd, sa-l ignore brusc toata presa pe Becali. Sa nu-i mai ia interviuri, sa nu-i mai raspunda cand suna la emisiuni, sa nu-l mai sune, sa nu ami scrie despre el etc. Au fost momente din astea, cand era in campanie electorala si nu avea voie nimeni sa-l dea. La inceput nu-mi dadeam seama de ce devenisera emisiunile tv asa placute, fara misto. Apoi m-am prins: stai ca nu mai apare ala :))

    ReplyDelete
  3. le-ar fi mai greu la inceput, dar poate am reveni la o normalitate. sau ar incerca sa gaseasca un inlouitor. vad ca il curteaza tot mai des pe iancu. e si asta un fel de becali numai ca parca e mai negru la suflet sau asa mi se pare mie.

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?